Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovskí volejbalisti nestačili na Svidník, pred rekordnou domácou kulisou uchmatli len bod

V rámci 8. kola Edymax extraligy mužov hostili volejbalisti VK MIRAD PU Prešov odvekých rivalov z družstva TJ Slávia Svidník. Bezmála 300 fanúšikov športu spod vysokej siete vytvorilo výbornú atmosféru a zároveň sezónny rekord návštevnosti športovej haly na Sekčove.

Rozhodlo sa až po dvoch hodinách hry v tajbrejku. Domáci po vyrovnaní nepriaznivého stavu z 0:2 na 2:2 napokon podľahli húževnatému súperovi 2:3 (-21, -19, 20, 20, -7).

Priebeh hry

Svidník viedol vo východniarskom derby na palubovke Prešova 2:0 na sety, keď prvý vyhral na 21 a druhý na 19. Potom sa však hosťom zranil skúsený blokár Tibor Matušovský a jeho strata bola citeľná. Prešovčania to využili, ďalšie dva sety vyhrali zhodne 25:20 a dostali duel do tajbrejku. Nástup do piateho setu im však vôbec nevyšiel a tak si napokon Svidník odniesol z Prešova dva body za víťazstvo.

S bilanciou 6-2 a 17 bodmi je Svidník na štvrtom mieste tabuľky, Prešov (3-5, 11) je siedmy. Prešov tradične ťahal kapitán a najskúsenejší hráč Martin Sopko st. , ktorý zaznamenal 23 bodov (4 esá, 4 bloky), za hostí bodoval najviac poľský univerzál Lukasz Pietrzak (26 b. , 1 eso, 3 bloky). Najužitočnejším hráčom zápasu sa stal ukrajinský smečiar hostí Dmytro Fedorenko, ktorý si pripísal 18 bodov.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Ja už neviem, s kým musíme nastúpiť. Každý má svojich démonov a problém je, že si nevieme prejsť cez svoje osobnosti. My hľadáme stále chyby tam, kde asi nie sú. Viete, prvá prehra by mala nakopnúť, druhá prehra nejak zmobilizovať. My už však máme za sebou toľko prehier, že sa chlapci dostávajú do kŕču. To je už vec, ktorú si každý osobne musí prebrať v hlave, ujasniť a pripraviť sa na ďalší zápas. Sezóna ešte negraduje, ale my musíme podniknúť kroky, aby sa to zlepšilo. Každý od seba.“

Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník: „Prvé dva sety sme zaslúžene vyhrali, aj keď nám v prvom škrípal servis. V druhom sete sa nám zranil Matušovský, tak sme to nemali kým nahradiť. Mám pocit, že v tej chvíli si chalani trochu prestali veriť, že sa to dá vyhrať aj bez neho. V tajbrejku sa zomkli a mám pocit, že sme dobre odservovali. Základ sme položili servisom. Ďakujem chalanom, že to nakoniec zvládli.“

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK