PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18409/do_presovskej_lokality_k_starej_tehelni_po_rokoch_opat_dorucuju_postu.html

Do prešovskej lokality K Starej tehelni po rokoch opäť doručujú poštu

K Starej tehelni od novembra opäť prichádzajú listy. Obyvatelia tejto lokality už nemusia chodiť po svoje zásielky na poštu.

Na základe rozhodnutia Úradu pre reguláciu elektronických komunikácii a poštových služieb, Slovenská pošta tento mesiac obnovila doručovanie obyčajných listových zásielok, vrátane oznámení o uložení zásielok do domových schránok v lokalite K Starej tehelni. Obyvateľom tejto lokality prichádzali približne štyri roky všetky listy priamo na hlavnú poštu, pričom o uložení zásielky ich nikto neinformoval.

Počas obdobia, kedy nebola doručovaná pošta v lokalite K Starej tehelni mesto Prešov intenzívne hľadalo možnosti ako obnoviť doručovanie zásielok. Po vzájomných rokovaniach so Slovenskou poštou boli navrhnuté viaceré alternatívy. Zúčastnené strany sa napokon zhodli na tom, že najvhodnejším riešením bude osadenie nových poštových schránok. Okrem toho pribudli na bytoch aj nové menovky a na prízemí bytového domu bol osadený prehľad užívateľov bytov s číslom vchodu, bytu, poschodia a menami nájomcov. S cieľom zabezpečiť voľný prechod ku každému bytu, mesto odstránilo bariéry v spoločných priestoroch, ktoré si vytvorili samotní obyvatelia.

Výhodou pre ľudí zo Starej tehelne bude aj to, že na hlavnú poštu už nebudú musieť chodiť ani v prípade vyzdvihnutia doporučených zásielok. Oznamovacou poštou zapísaných zásielok je po novom Pošta Prešov 3 na Sabinovskej ulici č. 21, ktorú majú bližšie.

 
11.11.2019 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 868 krát