PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18458/rally_show_v_dolnej_strehovej_alebo_ako_si_vybrat_auto_na_podobne_preteky.html

Rally show v Dolnej Strehovej alebo ako si vybrať auto na podobné preteky?

To, že sa nám december už nezadržateľne blíži nám pripomína všetka tá výzdoba v obchodoch, ale aj vianočné reklamy. Nad plánmi na Štedrý večer a Silvestrovskú noc ste už určite premýšľali, čo však urobíte s ostatnými dňami medzi tým? Pokiaľ sa 26. decembra nechystáte do práce, máme pre vás jeden tip!

To, že sa nám december už nezadržateľne blíži nám pripomína všetka tá výzdoba v obchodoch, ale aj vianočné reklamy. Nad plánmi na Štedrý večer a Silvestrovskú noc ste už určite premýšľali, čo však urobíte s ostatnými dňami medzi tým? Pokiaľ sa 26. decembra nechystáte do práce, máme pre vás jeden tip!


Zdroj: pixabay.com

RSDS 2019 - Štefanské preteky

Okrem viacerých podujatí počas roka na vás Klub priateľov automobilového športu v Dolnej Strehovej myslí aj počas sviatkov. Pre všetkých priaznivcov automobilového športu si tak pripravili nezabudnuteľné preteky na letisku v Dolnej Strehovej. Privítajú jazdcov z celého Slovenska, ale aj našich susedov z Maďarska. Nebude chýbať dobrá zábava, adrenalín a množstvo zážitkov, ktoré si so sebou odnesiete.

Video z minulého ročníka si môžete pozrieť TU.

Ako si vybrať auto na podobný druh športu?
Pokiaľ ste sa podobnej show zúčastnili už v minulosti, viete, že nejde o žiadnych nablýskaných tátošov za státisíce. Nemusíte preto siahať po úplne novučičkom aute z továrne, aby ste zahviezdili. Okrem auta samozrejme v tomto prípade hrajú podstatnú rolu aj vaše skúsenosti a schopnosti, no váš štvorkolesový kamarát by vás mal v každej situácii podržať. Na výber tak máte hneď z niekoľkých možností.


Zdroj: pexels.com

Auto si môžete sami postaviť

Táto alternatíva zaujme predovšetkým začiatočníkov, ktorí sa do pretekov vrhajú častokrát bezhlavo, preto má svoje výhody aj nevýhody. Aj keď si bude vyžadovať väčšiu investíciu, máte záruku, že auto je vaše, a tak sa môžete zúčastniť ďalších a ďalších pretekov. Stačí si kúpiť auto v najvýkonnejšej verzii a potom ho zbaviť všetkého nepotrebného - vrátane predných a zadných sedadiel. Namiesto nich umiestniť len dve pretekárske sedačky a bezpečnostný rám. Za pretekárske treba tiež vymeniť aj pôvodné pružiny a tlmiče, či pôvodné trojbodové bezpečnostné pásy za štvorbodové. Ešte pár úprav a môžete ísť na preteky!

Pozor: Bezpečnostný rám musí mať certifikáciu, nemožno ho teda pozvárať z lešenárkych trubiek.


Zdroj: pxhere.com

Na podobné “prerábky” odporúčame porozhliadnuť sa aj inde, ako len u oficiálnych predajcov. Vhodným riešením je napríklad získať svojho rally kamaráta napríklad v dražbe áut, kde ho zoženiete podstatne lacnejšie, a tak vás možno aj menšie škrabance nebudú tak veľmi mrzieť.

Auto si môžete prenajať
Cena prenájmu za pretekárske autá sa pohybuje v závislosti od dĺžky súťaže, respektíve dĺžky jej rýchlostných skúšok. Táto suma síce nie je najnižšia, no v porovnaní s kúpou hotového automobilu alebo jeho celej “stavby” je v podstate skoro zadarmo. Všetko, čo musíte urobiť, je už len zadovážiť si prilbu, kombinézu a pod ňu nehorľavú bielizeň. Aj keď to znie jednoducho a niektorí špičkoví jazdci si autá na preteky prenajímajú, neznámemu začiatočníkovi nik špičkový automobil nepožičia, preto je základom solídna jazdecká úroveň.

 
25.11.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Kultúra a voľný čas | čítané: 2423 krát