Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Veľký úspech žiakov ZŠ Važecká v celoslovenskej súťaži November 89 a MY

Žiaci ZŠ Važeckej v Prešove si pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie kreatívne. V celoslovenskej súťaži November 89 a MY nazbierali skvelé úspechy.

Súťaž organizovalo občianske združenie KLUB 89 a jej cieľom bolo pripomenutie si novembrových udalostí v roku 1989.

Sedemnásti žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ Važeckej v Prešove sa spolu s pani učiteľkami Nikolou Fendek, Monikou Kačmárikovou a pani riaditeľkou Janou Pruchnerovičovou zúčastnili Slávnostného vyhlásenia výsledkov celoslovenskej súťaže November 89 a MY v Primaciálnom paláci v Bratislave.

Prešovskí žiaci vo veľkej konkurencii zaznamenali úspechy vo všetkých troch súťažných kategóriách.

V kategórii Audiovizuálna tvorba získali deviataci (Tamara Coraničová, Jana Kantorisová, Ema Kostecká, Ema Simkovičová, Tomáš Mroč, Samuel Poráč) krásne 2. miesto za vytvorenú reportáž svojej Televízie Vážkoviny.

Žiačky Ema Gazdičová a Nikola Mišurová z VIII. A triedy vytvorili fotografie inšpirované módou a dizajnom roku 1989, za ktoré získali v kategórii Retro dizajn bronzové 3. miesto.

Jedinou ocenenou žiačkou základnej školy v kategórii Literárna tvorba bola práve žiačka ZŠ Važeckej v Prešove, ôsmačka Adela Sabol Murguia, ktorá svojou básňou Kľúče dokázala konkurovať aj žiakom stredných škôl.

Okrem úpechov v súťaži si žiaci mohli užiť aj krásy hlavného mesta a počas jazdy „Prešporáčikom“ spoznali všetky dominanty Bratislavy.

Šikovným žiakom srdečne blahoželáme!

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK