PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18466/velky_uspech_ziakov_zs_vazecka_v_celoslovenskej_sutazi_november_89_a_my.html

Veľký úspech žiakov ZŠ Važecká v celoslovenskej súťaži November 89 a MY

Žiaci ZŠ Važeckej v Prešove si pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie kreatívne. V celoslovenskej súťaži November 89 a MY nazbierali skvelé úspechy.

Súťaž organizovalo občianske združenie KLUB 89 a jej cieľom bolo pripomenutie si novembrových udalostí v roku 1989.

Sedemnásti žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ Važeckej v Prešove sa spolu s pani učiteľkami Nikolou Fendek, Monikou Kačmárikovou a pani riaditeľkou Janou Pruchnerovičovou zúčastnili Slávnostného vyhlásenia výsledkov celoslovenskej súťaže November 89 a MY v Primaciálnom paláci v Bratislave.

Prešovskí žiaci vo veľkej konkurencii zaznamenali úspechy vo všetkých troch súťažných kategóriách.

V kategórii Audiovizuálna tvorba získali deviataci (Tamara Coraničová, Jana Kantorisová, Ema Kostecká, Ema Simkovičová, Tomáš Mroč, Samuel Poráč) krásne 2. miesto za vytvorenú reportáž svojej Televízie Vážkoviny.

Žiačky Ema Gazdičová a Nikola Mišurová z VIII. A triedy vytvorili fotografie inšpirované módou a dizajnom roku 1989, za ktoré získali v kategórii Retro dizajn bronzové 3. miesto.

Jedinou ocenenou žiačkou základnej školy v kategórii Literárna tvorba bola práve žiačka ZŠ Važeckej v Prešove, ôsmačka Adela Sabol Murguia, ktorá svojou básňou Kľúče dokázala konkurovať aj žiakom stredných škôl.

Okrem úpechov v súťaži si žiaci mohli užiť aj krásy hlavného mesta a počas jazdy „Prešporáčikom“ spoznali všetky dominanty Bratislavy.

Šikovným žiakom srdečne blahoželáme!

 
26.11.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1341 krát