PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18481/ms_2019_v_kickboxe_v_tureckej_antalyi.html

MS 2019 v Kickboxe v tureckej Antalyi

Historický úspech najúspešnejšieho kickboxera Slovenska Mareka Karlíka z Prešova.

Už po deviaty krát ME a MS nastúpil vo finále Marek Karlík a po dramatickom finále obhájil svoj titul spred dvoch rokov. Takýto úspech sa doposiaľ nepodaril žiadnemu Slovákovi a Marek sa tak môže hrdo pýšiť titulom najúspešnejší kickboxer Slovenska .

V tureckej Antalyi sa konali 23. WAKO Majstrovstvá sveta v disciplínach fullcontact, kicklight a pointfighting. V konkurencii 696 pretekárov zo 63 krajín sveta štartovala aj Slovenska výprava, ktorá napokon vybojovala v obrovskej konkurencii 4 cenné kovy- 1 zlatú, 1 striebornú a 2 bronzové.

Obrovským úspechom bolo znovu obhájenie titulu seniorského majstra sveta, o ktoré sa postaral Marek Karlík. 21 ročný odchovanec prešovského Panter kickboxing clubu pod vedením klubového a reprezentačného trénera Jozefa Kolozsyho, dokázal obhájiť svoj titul svetového šampióna v kicklighte mužov do 74 kg spred dvoch rokov V tureckej Antalyi vyboxoval zlato pre Slovensko, keď vo dramatickom finále porazil domáceho favorita Men Recep na body 2:1. Na ceste do finále postupne zdolal Marek Iračana Mohamada Al Salawi, Poliaka Mateusza Kowalskeho a Izraelčana Ameera Asada.

Marek patrí medzi najúspešnejších pretekárov v histórii slovenského kickboxu, ktorý ako jediný získal pre dvomi rokmi v Budapešti titul seniorského majstra sveta. Je nepretržite, už od roku 2013, vo finále majstrovstiev sveta a kontinentálnych majstrovstiev a je držiteľom ôsmich titulov. Aj tento rok sa predviedol v úžasnej forme, čakali ho ťažké zápasy, veľmi dobre pripravení súperi v nabitej váhovej kategórii mužov do 74kg, kde každú krajinu môže reprezentovať len jeden zväčšia ten najlepší bojovník. Do zbierky si tak pripísal už tretí titul majstra sveta k 4 titulom majstra Európy čo je fantastická zbierka v jeho 21 rokoch.

Blahoželáme k fantastickému úspechu, reprezentácii Slovenska a Prešova.

 
2.12.2019 | Autor: Jozef Kolozsy | Šport | čítané: 2399 krát