PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18483/vesiak_pomoci_aj_tento_rok_zahreje_tych-_ktori_to_potrebuju.html

Vešiak pomoci aj tento rok zahreje tých, ktorí to potrebujú

Už po štvrtýkrát pomôže ľuďom bez domova bojovať s chladnou zimou Vešiak pomoci. Nachádza sa vedľa Galérie v Caraffovej väznici a počas zimy bude oblečenie z neho hriať tých, ktorí počas zimy nezažívajú teplo domova.

Kúsok tepla v chladných zimných mesiacoch môže pomôcť zachrániť život. A aj taký navonok obyčajný kabát môže počas tuhej zimy zahriať nielen ľudské telo, ale aj dušu, a to dobrým skutkom pomoci.

Preto vďaka iniciatíve Občianskeho združenia Podaj ďalej vznikol Vešiak pomoci. Nachádza sa v centre mesta, vedľa Galérie v Caraffovej väznici. Záštitu nad projektom prevzala Andrea Turčanová, primátorka mesta Prešov.

Na Vešiak pomoci môžu ľudia zavesiť zimnú bundu alebo teplý kabát, ktoré pomôžu v chladných mesiacoch zahriať ľudí bez domova.

Občianske združenie Podaj ďalej však upozorňuje, že Vešiak pomoci neslúži na zber šatstva ako taký, preto naň nie je možné zavesiť iné kusy oblečenia, ako sú napríklad nohavice, blúzky, svetre, detské oblečenie, alebo aj obuv. Vešiak slúži výhradne na zavesenie kabátov či zimných búnd pre ľudí bez domova.

Na Vešiak pomoci bude dohliadať okrem kamerového systému Mestskej polície aj jeden človek bez domova, ktorý takýmto spôsobom získa "prácu". Za celodenný dohľad na Vešiak pomoci bude mať zabezpečenú stravu aj ubytovanie.

Vešiak pomoci bude v centre mesta pomáhať počas celej zimy až do konca februára 2020.

Mesto Prešov vás v spolupráci s OZ Podaj ďalej zároveň pozýva na otvorenie krásnej akcie Obrátený adventný kalendár, už 13. decembra od 15.00 hod. pri Caraffovej väznici na Floriánovej ulici. Pomôžte ho naplniť a spoločne tak vytvoríme pre ľudí bez domova o čosi krajšie Vianoce.

 
3.12.2019 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 781 krát