Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Prešovčan ohúril partnerské mesto Nowy Sacz

V partnerskom meste Prešova, poľskom Nowom Saczi otvorili 108. ročník vernisáže SALON 2019, ktorú tradične usporiadalo Združenie poľských umelcov a dizajnérov - Oddzial Zwiazku Polskich Artystow Plastyków Nowy Sacz. Cenu si priniesol prešovský umelec Martin Kudla.

Martin Kudla
Martin Kudla

V poľskom meste Nowy Sacz otvorili 108. ročník Medzinárodnej výtvarnej a sochárskej výstavy pod názvom SALON 2019. Mesto Prešov reprezentovali diela troch našich profesionálnych umelcov: Evy Vološčukovej, Jána Bartka a Martina Kudlu.

Práce našich umelcov zaujali odbornú porotu natoľko, že jednému z nich udelila prestížne ocenenie. Hodnotiaca komisia ocenila Martina Kudlu, ktorý získal cenu ARS LONGA VITA BREVIS za svoje dielo s názvom Interlacing - celok, akryl na plátne, plexisklo 100 cm x 100 cm.

Naše partnerské mesto Nowy Sacz touto tradičnou vernisážou podporuje zviditeľnenie sa aj našich umelcov. Tí tak dostávajú možnosť týmto spôsobom reprezentovať súčasnú modernú kultúru Prešova.

ZPAP združuje viac ako 7 000 umelcov výtvarných umení. Ide najmä o maľbu, grafiku, plastiku, interiérový a priemyselný dizajn, scénografiu a pod. Jednou z jej prestížnych podujatí je aj vernisáž SALON.

Ján Bartko

Ján Bartko
Edita Vološčuková

Edita Vološčuková
Martin Kudla: Interlacing - celok, akryl na plátne, plexisklo 100 cm x 100 cm.

Martin Kudla: Interlacing - celok, akryl na plátne, plexisklo 100 cm x 100 cm.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK