PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18554/prvou_presovcankou_v_roku_2020_je_mala_jasminka.html

Prvou Prešovčankou v roku 2020 je malá Jasmínka

V prešovskej nemocnici bolo rušno už od prvých minút nového roka. Ako prvý sa v roku 2020 vypýtal na svet malý Maximilián. Na prvého Prešovčana či Prešovčanku sme takisto nemuseli čakať dlho. V prvý deň nového roka sa tesne popoludní narodila malá Jasmínka.

Novoročné bábätká a ich mamičky bola dnes vo Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove navštíviť aj primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Prajem vám najmä veľa zdravíčka, nech vám rastú na radosť a nech majú krásny život plný lásky, popriala mamičkám primátorka a odovzdala im aj darčeky od mesta Prešov.

Prvou Prešovčankou sa v novom roku stala malá Jasmínka, ktorá sa narodila 1. januára 2020 o 12.35 hod. popoludní. Na svet prišla cisárskym rezom. 49-centimetrové dievčatko po narodení vážilo 3250 gramov. Hrdá 22-ročná mamička Klaudia sa návšteve veľmi potešila a prezradila, že malá Jasmínka je jej druhé dieťatko.

Primátorka navštívila aj malého Maximiliána, novoročné bábätko, ktoré sa v prešovskej nemocnici narodilo ako jedno z prvých na Slovensku.

Malý Maximilián sa narodil 1. januára 2020 o 0.55 hod. mamičke Veronike z obce Lipovce. V nemocnici ho bol aj dnes navštíviť ocko a všetci piati súrodenci.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová sa stretla aj s vedením Fakultnej nemocnice J. A. Reimana a personálom Oddelenia gynekológie a pôrodníctva, a popriala im veľa síl a úspechov aj v novom roku.

Obom novoročným prešovským bábätkám a ich rodinám prajeme najmä veľa zdravia.

 
3.1.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1304 krát