Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mladí futbalisti 1. FC Tatran Prešov na Pavlovic Cup obsadili štvrté miesto

Víťazmi 11. ročníka turnaja o Pohár Ladislava Pavloviča sa stali hráči FC Košice, ktorí tak potvrdili svoje postavenie z ligovej súťaže. Košický celok je II. v lige mladšieho dorastu na prvom mieste bez straty bodu.

Na mládežníckom halovom turnaji, ktorý sa koná na počesť legendárnej prešovskej futbalovej osobnosti, obsadili druhé miesto hráči MFK Dukla Banská Bystrica, bronzovú medailu brali hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš, štvrté miesto získali domáci hráči 1. FC Tatran Prešov a na poslednom skončili futbalisti FC Lokomotíva Košice.

Desať kvalitných zápasov určilo víťaza
Na jednodňovom turnaji sa vo výbornom svetle predviedli nádeje FC Košice, ktorých potrápili najmä hráči MFK Dukla Banská Bystrica. Iba v tomto vzájomnom zápase prišli o body, v ostatných jasne dominovali. Z víťazného celku na turnaji vzišiel aj najlepší hráč turnaja Miroslav Sovič. „Hralo sa mi výborne, na ihrisku som sa cítil dobre. Našťastie sme zvládli všetky zápasy, dali sme veľa gólov, no niektoré stretnutia boli ťažšie. Potrápili sme sa hlavne s Banskou Bystricou, remizovali sme 1:1. Som rád, že turnaj pre nás dobre dopadol a stali sme sa celkovými víťazmi, “ zhodnotil nádejný futbalista Miroslav Sovič.

Vydarený ročník
Organizátorom turnaja je rodina Ladislava Pavloviča. „Jedenásty ročník bol veľmi dobrý. Zišli sa tu ľudia, ktorí majú radi futbal. Atmosféra bola príjemná, sledovali sme výborné výkony mladých nádejných futbalistov. Turnaj sa nám podarilo zorganizovať vďaka našim partnerom a klubom. Zároveň ďakujeme Klubu ligových kanonierov za účasť a odovzdanie knihy najlepšiemu strelcovi turnaja Samuelovi Šoltésovi z FC Košice, “ uzatvoril Ladislav Pavlovič ml.

Individuálne ceny:
Najlepší strelec: Samuel Šoltés (3 góly) - FC Košice
Najlepší hráč: Miroslav Sovič - FC Košice
Najlepší brankár: Martin Čapo - MFK Dukla B. Bystrica
Najmladší hráč turnaja: Martin Pavuk - 1. FC Tatran Prešov (14 rokov)

Konečné poradie:
1. miesto: FC Košice
2. miesto: MFK Dukla B. Bystrica
3. miesto: MFK Tatran L. Mikuláš
4. miesto: 1. FC Tatran Prešov
5. miesto: FC Lokomotíva Košice

Foto: Viktor Zamborský

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK