PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18561/pozor-_poladovica.html

Pozor, poľadovica!

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal dňa 9. januára 2020 výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou, ktorá sa tvorí na celom území Slovenska, preto prosíme všetkých občanov, aby boli obzvlášť opatrní.

Naši pracovníci intenzívne pracujú v teréne na zmiernení nepríjemného výčinu počasia. Od 01.00 hod. ráno je v teréne na prešovských cestách 5 mechanizmov - 4 sypače a jedno vozidlo s pracovníkmi, ktorí zabezpečujú ručný posyp na ťažšie dostupných miestach. Spoločnosť Správa a zimná údržba prešovských ciest, s.r.o. informuje, že priamo v teréne je 13 ľudí a 2 zabezpečujú dispečing. V tejto chvíli sú všetky cesty 1. a 2. triedy posypané.

Údržbu chodníkov v meste Prešov zabezpečuje spoločnosť Záhrada Real, s.r.o. Od skorého rána je v teréne 6 sypačov, ktoré sa starajú o údržbu chodníkov a 20 pracovníkov, ktorí zabezpečujú mechanický posyp na zastávkach MHD, schodoch a priechodoch pre chodcov.

Na údržbu chodníkov v centrálnej mestskej zóne a MHD zastávok sa používa ekologický posypový materiál - chlorid horečnatý spolu so zeolitom frakcie 2 - 4 mm. Zeolit je mäkký, mimoriadne nasiakavý materiál, ktorý lepšie vysušuje udržiavanú plochu a navyše sa časom rozpúšťa, takže pohyb po pešej zóne je komfortnejší. V ostatných mestských častiach sa používa kamenná drť frakcie 2 - 4 mm.

 
9.1.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1268 krát