PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18566/nadrozmerny_stroj_sa_v_piatok_presuva_spat_do_ceskej_republiky.html

Nadrozmerný stroj sa v piatok presúva späť do Českej republiky

Hlavná časť asanácie bytového domu č. 7 na Mukačevskej ulici, poškodeného tragickým výbuchom plynu dňa 6. decembra 2019, je ukončená. Pracovníci českej firmy Cannoneer group, s.r.o. zajtra prevezú špeciálny nadrozmerný stroj naspäť do Českej republiky. Mesto Prešov preto prosí vodičov o trpezlivosť.

Pracovníci spoločnosti Cannoneer group, s.r.o. 7.1.2020 dorazili do Prešova a začali rozoberať špeciálny nadrozmerný stroj, ktorý potrebujú prepraviť späť do ČR po častiach. Vo štvrtok 9.1.2020 začali nakladať jednotlivé časti stroja na špeciálne kamióny.

Plánovaný odchod kamiónov z Prešova v sprievode polície je naplánovaný na piatok (10.1.2020) o 9:00 hod. Konvoj by mal doraziť do Kladna v nočných hodinách z piatka na sobotu.

Mesto Prešov v súvislosti s prepravou nadrozmerného stroja späť do Českej republiky opäť prosí vodičov o trpezlivosť a dodržiavanie pokynov polície.

Spoločnosť Cannoneer group, s.r.o. , ktorá zabezpečovala hlavnú časť asanácie bytového domu č. 7, vyčíslila náklady súvisiace s prevozom špeciálneho stroja z ČR do Prešova a späť na 166-tisíc eur s DPH.

Spodná časť bytového domu č. 7 na Mukačevskej ulici bude kompletne asanovaná až do úrovne terénu. Jedno podlažie bolo ponechané len dočasne za účelom vykonania potrebných úkonov zo strany polície, hasičov a príslušných znalcov.

Do 8. januára 2020 bolo vyvezených z Mukačevskej ulice približne 7 tisíc ton sutín. Ak toto číslo prerátame, pre lepšiu predstavu ide o viac ako 290 plne naložených jazdných súprav.

Vývoz sutín zabezpečuje prioritne jedna firma. Súbežne však prebiehajú aj ďalšie pomocné práce, na ktorých sa podieľa viacero firiem, spravidla podľa aktuálnej potreby.

Presný termín ukončenia záchranných prác na Mukačevskej ulici, za účelom odstraňovania následkov mimoriadnej udalosti, zatiaľ nie je možné určiť. Bližšie informácie budeme poznať po najbližšom zasadnutí krízového štábu.

 
10.1.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1052 krát