PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18588/vytazok_z_primatorkinho_puncu_pomoze_detom_s_autizmom.html

Výťažok z Primátorkinho punču pomôže deťom s autizmom

Na prešovských vianočných trhoch nesmie chýbať tradičný charitatívny Primátorkin punč, ktorého výťažok z predaja každoročne pomáha. Tentoraz putoval občianskemu združeniu Výchova zdravej rodiny, ARTEateliér, ktoré pracuje s deťmi s autizmom.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová osobne odovzdala pani Anne Košičanovej Vaškovej z OZ Výchova zdravej rodiny, ARTEateliér symbolický šek v hodnote 1820 eur.

Výťažok z predaja Primátorkinho punču pomôže deťom s autizmom, ktoré navštevujú tvorivé arteterapeutické dielne.

„Prešovčania aj počas uplynulých vianočných trhov ukázali, že majú veľké srdcia. Verím, že tieto vyzbierané peniaze pomôžu OZ Výchova zdravej rodiny, ARTEateliér vytvoriť lepšie podmienky pre tvorbu a rozvoj aktivít detí s autizmom, " uviedla primátorka.

Občianske združenie Výchova zdravej rodiny používa od roku 2010 aj doplnený názov ARTEateliér Prešov. Anna Košičanová Vašková totiž vedie Arteterapeutické centrum MARIAH pre deti s autizmom v Prešove.

Toto centrum bolo založené ako jedno z prvých v Prešove i na Slovensku. Centrum sa v školskom roku 2019/2020 venuje 16 deťom, no má aj jedného dospelého klienta. Deti, ktoré ho navštevujú, si obľúbili tvorivé dielničky, v ktorých pracujú s hlinou, maľujú na plátno, hrajú na hudobných nástrojoch a skúšajú rôzne tvorivé techniky, čím rozvíjajú svoje schopnosti, zručnosti a talent.

Arteterapeutické centrum MARIAH pre deti s autizmom plánuje pani Košičanová Vašková rozšíriť aj o zvieratká, ako napríklad korytnačky či rybičky, ale tiež o rozmanité textílie, prostredníctvom ktorých chce spektrum aktivít pre deti s autizmom urobiť ešte zaujímavejším.

Viac o projektoch a činnosti OZ Výchova zdravej rodiny, ARTEateliér sa dočítate tu: https://familis.webnode.sk/o-nas/

 
17.1.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1229 krát