Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Príďte si po Dobrú radu počas NTM 2020 v Prešove

V dňoch 10. - 16. februára 2020 sa na Slovensku uskutoční Národný týždeň manželstva. Prešovčanom už po šiesty raz ponúkne množstvo aktivít, zliav, ale i odborné poradenstvo pre manželov.

NTM v Prešove organizujeme už niekoľko rokov. Vždy sme sa snažili počas jedného týždňa vo februári ponúknuť manželom impulz, iskru, motiváciu, ktorá by ich v rutinnom kolobehu dní pripomenula, že je potrebné sa o svoj vzťah starať. Po čase sme si však uvedomili, že okrem tých manželstiev, kde je potrebný len nový vietor do plachiet, sú aj také, ktorým vo vyštartovaní za plnohodnotnejším vzťahom stoja v ceste prekážky, hovorí Veronika Galbavá, organizátorka NTM 2020 v Prešove.

Už v minulom roku preto oslovila odborníkov z rôznych oblastí, ktorí by manželom mohli pomôcť v náročnejších fázach ich vzťahu. A tak sa v roku 2019 po prvýkrát rozbehlo neziskové poradenstvo pre manželov v rámci Národného týždňa manželstva. Pre veľký záujem zo strany manželov sa aktivita Dobrá rada v rámci Národného týždňa manželstva uskutoční aj v roku 2020. Tentokrát svoje odborné kompetencie ponúkne až 14 poradcov.

Svoje služby ponúknu poradcovia v týchto oblastiach:

- cirkevno-právne poradenstvo
- duchovné poradenstvo (zúčastnia sa zástupcovia takmer všetkých početnejších prešovských cirkví
- psychologické poradenstvo: 3 odborníčky z oblasti psychológie pre témy partnerských vzťahov, vzťahov v rodinne, s deťmi, komunikačných zručností a pod...
- poradenstvo z oblasti spravovania rodinných financií a majetku s poradcom, ktorý sa profesionálne venuje otázkam spravovania financií a majetku, zároveň je manželom a otcom a pôsobí na východnom Slovensku
- poradenstvo z oblasti prirodzeného plánovania rodičovstva: odborne školení poradcovia sú pripravený poradiť pri plánovaní potomstva i spoznávaní svojho zdravotného stavu. K dispozícii poradcovia z troch rôznych prístupov – Bilingsová ovulačná metóda, Symptotermálna metóda a Creightonský model.

Keďže ide o neziskovú činnosť, chcem prejaviť hlbokú úctu a vďačnosť všetkým poradcom, ktorý budú počas Dobrej rady k dispozícii bez nároku na odmenu, vo svojom voľnom čase. Poradcovia, ale aj všetci dobrovoľníci NTM v Prešove sú jasným dôkazom toho, že sú ľudia, a nie je ich málo, ktorí sú ochotní pomáhať nezištne a tiež že sú takí, ktorým záleží na zdravých manželstvách. Naša vďačnosť tiež patrí pani primátorke, ktorá aj tento rok prevzala záštitu nad NTM v Prešove a ktorá nás už dlhoročne povzbudzuje v tejto činnosti, a tiež predsedovi PSK Milanovi Majerskému, ktorý udelil záštitu nad NTM v Prešovskom kraji, dodáva Veronika Galbavá.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK