PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18603/zrutenie_bezbarierovej_plosiny_na_svaboch.html

Zrútenie bezbariérovej plošiny na Šváboch

Podvečer 23.01.2020 došlo k zrúteniu časti bezbariérovej plošiny so zábradlím v areáli nákupného strediska na Švábskej ulici č. 36

24.01.2020
Mestská polícia zabezpečila celé miesto na Švábskej ulici, kde došlo včera podvečer k zrúteniu zábradlia, tak, aby sa mohli chodci bezpečne pohybovať v ostatných častiach nákupného a zdravotného strediska. Zrútená časť bude ešte dnes zdemontovaná a odvezená. Ďalšie potrebné úkony momentálne zabezpečí Správa a zimná údržba prešovských ciest, s.r.o.

Prístupovú bezbariérovú rampu k 1. poschodiu, z ktorej sa zrútilo zábradlie, dnes ráno skontroloval statik. Zrútenie pravdepodobne zapríčinili kotviace prvky zábradlia.

Statik vykonal obhliadku technického stavu rampy a na mieste vyhotovil fotodokumentáciu. Doručenie statického posudku mesto Presov očakáva v priebehu budúceho týždňa. Až následne bude rozhodnuté o ďalšom postupe.

Prístup k zdravotníckym ambulanciám na prvom poschodí nákupného strediska je zabezpečený po schodisku v severnej časti objektu. Celé schodisko skontroloval statik, ktorý nenašiel žiadne nedostatky, ktoré by bránili jeho užívaniu.

Mesto Prešov eviduje v súvislosti so stavom bezbariérovej rampy v areáli nákupného strediska na Švábskej ulici dva podnety od občanov z mája 2019. Mesto Prešov aj na základe týchto podnetov plánovalo opravu tejto rampy v priebehu roka 2020 v rámci bežnej údržby komunikácií.

Za technický stav bezbariérovej rampy zodpovedá správca, ktorým je Správa a zimná údržba prešovských ciest, s.r.o.

23.01.2020
Dnes 23. januára 2020 sa krátko pred pol šiestou večer zrútila časť bezbariérovej plošiny so zábradlím v areáli nákupného strediska na Švábskej ulici č. 36.

Na miesto ihneď smerovali záchranné zložky aj polícia. Podľa slov polície sa našťastie nikto nezranil.

 
24.1.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1525 krát