PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18660/spolocnost_bhs-sonthofen_planuje_novy_zavod_pri_presove.html

Spoločnosť BHS-Sonthofen plánuje nový závod pri Prešove

Spoločnosť BHS-Sonthofen plánuje výstavbu nového závodu na východe Slovenska. S investíciou vo výške 10 miliónov eur chce podnikateľská skupina vytvoriť ďalšie výrobné kapacity pre obchodné oblasti techniky zmiešavania, drvenia, recyklovania, filtrovania, sušenia a reagovania.

V novom závode v obci Haniska pri Prešove bude spoločnosť BHS v budúcnosti vyrábať strojové komponenty pre nemecké závody v Sonthofene a Herrschingu.

„Naše rozširujúce sa portfólio riešení a technológií potrebuje ďalšie, nové výrobné kapacity, “ hovorí Dennis Kemmann, výkonný riaditeľ spoločnosti BHS-Sonthofen. „Preto sme hľadali novú lokalitu pre výrobný závod. Z rôznych dôvodov sme sa rozhodli pre Slovensko.“

Technologický líder v pracovných oblastiach zmiešavacej, drviacej, recyklačnej, filtračnej, sušiacej a reakčnej techniky kladie vysoké nároky na svoje stroje a strojové komponenty. Preto padlo rozhodnutie umiestniť výrobu v rámci Európskej únie, do krajiny s vysokokvalifikovaným odborným personálom. Slovensko je navyše optimálnou lokalitou aj z hľadiska logistiky. Vhodný pozemok s celkovou výmerou 3,5 ha v obci Haniska je už kúpený. Aktuálne prebieha plánovacia fáza. V prvej fáze výstavby by sa mala vybudovať výrobná hala s plochou približne 5 000 m², ako aj administratívna budova s plochou asi 300 m². V ďalších fázach výstavby bude plocha podniku rozšírená na približne 16 000 m².
„Náš nový závod by mal na začiatku prevádzky ponúknuť moderné pracovné miesta približne 50 zamestnancom, prevažne vo výrobe, “ zdôrazňuje Christian Rick, výkonný riaditeľ pre operácie a zodpovedný za celosvetovú výrobu spoločnosti BHS-Sonthofen. Spoločnosť BHS počíta s tým, že čoskoro získa stavebné povolenie. Prvé pracovné zmluvy sú už podpísané, noví slovenskí kolegovia momentálne absolvujú školenie v nemeckom sídle firmy v meste Sonthofen. Otvorenie nového závodu a spustenie prevádzky v obci Haniska je plánované na tretí kvartál roku 2020.

O spoločnosti BHS-Sonthofen GmbH
Spoločnosť BHS-Sonthofen GmbH je podnikateľskou skupinou pôsobiacou v odvetví výroby strojov a zariadení so sídlom v nemeckom meste Sonthofen (Bavorsko). Spoločnosť ponúka technické riešenia vo forme strojov a zariadení, ako aj poradenstvo v oblasti mechanickej a tepelnej technológie so zameraním na zmiešavanie, drvenie, recyklovanie, filtrovanie, sušenie a reagovanie. S viac ako 450 zamestnancami a niekoľkými dcérskymi spoločnosťami pôsobí spoločnosť BHS-Sonthofen na celom svete.
Ďalšie informácie nájdete na stránke www.bhs-sonthofen.de.


Obrázok 1: Pohľad na nový závod 1

Nový závod na Slovensku by mal byť uvedený do prevádzky na konci roka 2020.
Obrázok 2: Pohľad na nový závod 2

Vizualizácia nového závodu v obci Haniska blízko Prešova, Slovensko.
Obrázok 3: Pohľad na nový závod 3

V prvej fáze výstavby v roku 2020 bude mať nový závod výrobnú plochu 5 000 m² a kancelárie budú na ploche 300 m²

 
18.2.2020 | Autor: Katarzyna Julia Szeremeta | Mesto Prešov | čítané: 4249 krát