PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18664/v_dopravnom_podniku_mesta_presov_zaparkuje_10_novych_trolejbusov.html

V Dopravnom podniku mesta Prešov zaparkuje 10 nových trolejbusov

V Dopravnom podniku mesta Prešov zaparkuje 10 nových trolejbusov

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. kupuje 6 kĺbových 18-metrových trolejbusov s pomocným pohonom a 4 štandardné 12-metrové trolejbusy.

Projekt modernizácie vozového parku MHD v Prešove (II. etapa) sa realizuje v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra MDaV SR. DPMP, a.s. si uplatnil opciu zo zmluvy uzavretej v roku 2016.

Cieľom projektu je zvýšiť atraktivitu verejnej osobnej dopravy a jej prístupnosť prostredníctvom obnovy dopravných prostriedkov Mestskej hromadnej dopravy.
Desať trolejbusov v celkovej hodnote 5 173 766,36 € bez DPH tak obnoví vozový park Dopravného podniku mesta Prešov, a.s. pre komfortnejšiu a bezpečnejšiu prepravu cestujúcich.

Trolejbusmi značky Škoda Electric, karosérie SOR s typovým označením 30 Tr a 31 Tr, sa cestujúci budú môcť odviezť na jeseň tohto roka.

Modernizácia vozového parku Dopravného podniku mesta Prešov, a.s. sa však týmto nekončí. V druhom samostatnom projekte v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (MPaRV SR) plánuje DPMP, a.s. nákup 6 nízkopodlažných autobusov a 5 nízkopodlažných elektrobusov.

 
19.2.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 843 krát