PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18672/kaufland_v_presove_otvara_prvu_predajnu_so_zelenou_strechou.html

Kaufland v Prešove otvára prvú predajňu so zelenou strechou

Už 70. prevádzka Kaufland na Slovensku sa otvorí 27. februára v Prešove na Bardejovskej ulici. Prináša široký výber potravín, vrátane slovenských či regionálnych produktov za výhodné ceny, a to všetko pod zelenou strechou.

Tretí prešovský Kaufland robí z nakupovania jednoduchý a príjemný zážitok. Zákazníkov víta otvorený priestor, takzvaný open mall, s farebne odlíšenými oddeleniami a piktogramami, vďaka ktorým na predajni rýchlo nájdu všetko, čo potrebujú. Hneď pri vstupe sa nachádza oddelenie čerstvého ovocia a zeleniny a chutného pečiva, pre tých najuponáhľanejších je pripravený regál rýchleho občerstvenia a nechýbajú ani samoobslužné pokladne. V predajni sa nachádzajú aj doplnkové služby, ako lekáreň, predajca tabakových výrobkov a predajca občerstvenia.

„Veľmi nás teší, že Prešovčania si naše predajne obľúbili. V meste pribudla už tretia a my veríme, že k nám prídu aj noví zákazníci a jednoducho u nás nájdu všetko, čo potrebujú. Okrem toho sa pri našej predajni nachádza aj detské ihrisko, ktoré prinesie do života v Prešove ďalšie možnosti pre deti. Zároveň bude slúžiť zákazníkom a ich ratolestiam pre nové oživenie ich pravidelných nákupov, “ uviedla Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

V deň otvorenia, vo štvrtok 27. februára, môžu Prešovčania priamo v predajni vyhrať zaujímavé ceny. Od 17:00 ich moderátor Marcel Forgáč prevedie súťažou v rýchlovarení.

Kaufland nemyslí iba na komfortné a jednoduché nákupy zákazníkov, ale aj na ekologickú zodpovednosť. „Nová prešovská prevádzka je výnimočná tým, že ako naša prvá na Slovensku bude mať strechu pokrytú rastlinami, “ uvádza ďalej Lucia Langová. Takéto zelené strechy sú populárnou formou rozšírenia zelene v mestách a prispievajú k okysličovaniu mestského vzduchu.

Navyše predajňa využíva systém rekuperácie, ktorý výrazne šetrí spotrebu energie, a tak aj prírodné zdroje. V praxi to znamená, že na vykurovanie svojich prevádzok využíva Kaufland namiesto palív ako vykurovací olej, plyn alebo drevo takmer výlučne odpadové teplo z chladiacich regálov. Energetickú úsporu prináša aj používanie výlučne LED osvetlenia a pri predajni sa nachádza aj elektronabíjačka pre autá.

Celková rozloha areálu predajne s veľkosťou takmer dvoch futbalových ihrísk (20 130 m2) poskytne štedrý priestor aj na parkovanie. Vďaka svojmu umiestneniu v okrajovej mestskej časti Šarišské Lúky je výborne a rýchlo dostupná aj pre obyvateľov z priľahlých obcí.

 
21.2.2020 | Autor: Adriana Antolová | Mesto Prešov | čítané: 1961 krát