Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Slovak open - Hviezdny víkend panterov

22.2. - 23.2. je dátum, ktorý bol zapísaný v kalendári slovenských kickboxeristov veľkými písmenami. Počas tohto víkendu sa totiž v Bratislave uskutočnil Slovak Open, tradične najvýznamnejší turnaj usporiadaný Slovenským zväzom kickboxu na Slovensku.

V konkurencii pretekárov z 12 krajín a 90 klubov sa nestratili ani prešovskí pantery, ktorých reprezentovalo dovedna 9 bojovníkov.

Už počas prvého súťažného dňa predviedli svoju silu. Dokonalú štatistiku si zapísala Miroslava Potocká, ktorá zvíťazila v kategóriách Kick Light a Light Contact do 55 kg. Ďalšie prvenstvo pridal na prešovský účet Denis Šoltis v Light Contacte do 52 kg. Štvrté zlato vybojovala Viktória Kažiková vo Full Contacte do 56 kg. Dve striebra si odniesol Adam Timko v disciplínach Kick Light a Light Contact do 37 kg.

Počas soboty sa predstavili aj Barbora Bajusová a Maroš Gecík, no tí na pódium nedosiahli. Obzvlášť našej kadetke neprial los, keďže jej v Light Contacte prisúdil neskoršiu víťazku z Česka. Maroš mal šancu na reparát v druhý hrací deň, teda v nedeľu. No ani účasť v disciplíne Kick Light do 63 kg nepremenil na vytúženú medailu.

Naopak, Viktória Kažiková doplnila svoju zbierku o ďalšie zlato z K1 do 56 kg.

Dve zlaté medaile má po nedeli aj Lucia Fecková, ktorá zvíťazila v Kick Light-e a Light Contacte do 55 kg. Dva cenné kovy vybojovala aj Stela Levická, ktorá si v Kick Light-e do 50 kg pripísala striebro a v Light Contacte bronz.

Druhého dňa sa zúčastnil aj Tomáš Mašlej, ktorý si však víťazstvo nepripísal. Po náročnom súboji v kategórii Kick Light do 84 kg vypadol už po prvom zápase.

Konečný účet Prešovčanov teda zdobí spolu 11 cenných kovov, z toho až 7 zlatých, 3 strieborné a 1 bronzový. Náš klub sa stal vďaka tomu 6. najúspešnejším na turnaji a najoceňovanejším z usporiadateľskej krajiny.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK