Streda, 08. apríl 2020
Meniny má Albert | zajtra Milena

Stanovisko mesta Prešov k tlačovej správe Slovenského zväzu ľadového hokeja

Mesto Prešov sa ohradzuje voči informáciám, ktoré médiám poskytol SZĽH v tlačovej správe zverejnenej dňa 25.2.2020. Rázne odmietame v správe uvedené tvrdenia, ktoré môžu mať z veľkej časti náznaky politickej kampane.

SZĽH mestu Prešov ani po opakovanej žiadosti z októbra 2019 nepredložil ponuku týkajúcu sa výstavby tréningovej haly pri ZŠ Československej armády. Zo strany SZĽH bolo primátorke mesta Prešov e-mailom doručené iba pozvanie na pracovné stretnutie v Bratislave v novembri 2019, avšak bez bližšej špecifikácie.

Tohto stretnutia sa primátorka mesta Prešov, žiaľ, nemohla zúčastniť, pretože bola v tom čase na liečení. V závere roka sa mesto Prešov navyše muselo vyrovnať s mimoriadnou situáciou po tragickom výbuchu plynu na Mukačevskej ulici, ktorej urgentné riešenie bolo pre samosprávu prioritou. Náhradný termín uvedeného stretnutia SZĽH nenavrhol.

Primátorka mesta Prešov bola pripravená zvolať aj mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov, aby v danej situácii došlo k progresu a aby sa situáciu, týkajúcu sa hokeja v Prešove, podarilo čo najskôr vyriešiť.

Už vo februári 2017 mesto Prešov zasielalo na základe výzvy SZĽH žiadosť na vybudovanie objektu športovej haly pri ZŠ Československej armády, ktorá by pomohla trénujúcim deťom aj ich rodičom. V danej lokalite je pripravená aj potrebná infraštruktúra. Avšak, spätná väzba týkajúca sa vyhovenia alebo nevyhovenia žiadosti nebola z úrovne SZĽH mestu doručená.
Dňa 30. augusta 2019 mesto Prešov opätovne reagovalo na výzvu SZĽH s vybudovaním malej ľadovej plochy, opäť v lokalite pri ZŠ Československej armády.

Dňa 21.10.2019 však mesto Prešov dostalo zo strany SZĽH odpoveď, v ktorej ho výkonný výbor SZĽH zaradil v rámci žiadateľov do kategórie C, a síce k obciam, ktoré podľa SZĽH nedokážu naplniť viac ako jedno z kritérií uvedených vo výzve. Zároveň sa uzniesol, že v obciach v kategórii C nevybuduje ľadovú plochu.

Postoj vicežupana Jozefa Lukáča však pokladáme za prekvapujúci, nakoľko sa doterajšia komunikácia týkala výlučne mesta a SZĽH. Nepovažujeme za zhodu náhod to, že vicežupan, ako aj pán Jozef Dušenka, ktorí sa v tlačovej správe vyjadrujú, sú členovia tej istej politickej strany.
Mesto Prešov je aj napriek zverejneným informáciám pripravené so zástupcami SZĽH rokovať a spoločne diskutovať o ďalších krokoch, ktoré povedú k úspešnej realizácii projektu.

Správca PSK arény v jeseni 2019 oslovil mesto Prešov s ponukou na odkúpenie 51%-ného podielu v PSK aréne v hodnote 2 160 000 eur. Mesto Prešov sa aj touto ponukou intenzívne zaoberá, pretože to považuje za najrýchlejšie riešenie neľahkej situácie klubov využívajúcich ľadovú plochu a predložilo ju aj na prerokovanie majetkovej komisii.

Prílohy
Odpoveď zo strany SZĽH
jpg
378.6 kB
Mohlo by Vás zaujímať
Stanovisko vedenia Prešovskej univerzity v Prešove k aktuálnej epidemiologickej situácii výskytu koronavírusu COVID 19
V súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou výskytu koronavírusu COVID 19, vedenie Prešovskej univerzity v Prešove (PU) na svojom zasadnutí dňa 09.03.2020 prijalo nasledovné opatrenia:
Ochranné štíty vyrobené na pôde Fakulty výrobných technológií so sídlom v Prešove putujú do domácej fakultnej nemocnice
Úsilie a intenzívna práca zamestnancov Fakulty výrobných technológií so sídlom v Prešove začína v posledných dňoch prinášať viac a viac výsledkov v podobe hotových ochranných pomôcok určených na boj proti COVID-19 pre zdravotnícke, sociálne a iné zariadenia.
Dôležité kontakty pre Prešovčanov
Viaceré inštitúcie, organizácie, firmy a predajne v Prešove sú v týchto dňoch pre verejnosť zatvorené. Výnimkou nie je ani mestský úrad, kde je pre verejnosť v obmedzenom režime dostupná iba podateľňa. Jedinou možnosťou komunikácie je v mnohých prípadoch iba telefón alebo e-mail, a preto sme pre Vás pripravili niekoľko dôležitých kontaktných čísel, na ktoré sa môžete obrátiť.
Mesto Prešov plne pokrylo dopyt seniorov po ochranných rúškach
Prešovskí seniori doteraz dostali spolu 3000 ochranných rúšok, ktoré pre nich zabezpečilo mesto Prešov. Išlo predovšetkým o rúška, ktoré vo vlastnej réžii ušili pracovníčky denných centier, stacionárov a zariadení pre seniorov. Odbor služieb pre občanov má objednaných ďalších 4000 rúšok, ktoré podľa potreby distribuuje priamo do schránok seniorov.
Primátorka mesta Prešov sa lieči v nemocnici, testy u nej koronavírus vylúčili
(PREŠOV, 19. marec 2020) Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová je od 16. marca 2020 hospitalizovaná vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, kde sa lieči zo zápalu pľúc. Lekári jej nasadili infúznu antibiotickú liečbu a jej zdravotný stav sa rýchlo zlepšuje. Zdravotníci primátorke odobrali vzorky, ktoré následne odoslali na testovanie. Aktuálne výsledky z 19. marca 2020 sú negatívne, čím sa potvrdilo, že prešovská primátorka nemá koronavírus COVID-19.
Mimoriadna situácia: Potrebujete pomoc alebo chcete pomôcť?
Mesto Prešov podáva v mimoriadnej situácii pomocnú ruku seniorom vo forme pomoci s nákupom potravín či liekov, ale aj rozvozom obedov. Hľadajú sa aj dobrovoľníci.
Na ul. Antona Prídavka Prešovčania zaparkujú komfortnejšie
Parkovisko na ul. Antona Prídavka v Prešove je upravené tak, aby tu mohli vodiči zaparkovať pohodlnejšie a jednoduchšie. Zvýšil sa tak komfort pre občanov a lokalita je na pohľad krajšia a upravenejšia.
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou

Pri zobrazovaní stránky používate aktívny script na blokovanie prídavných modulov (adBlocker). Pre správne zobrazenie všetkých sekcií ho deaktivujte.