Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Objasnený prípad krádeže v jednej z prešovských škôl

V polovici decembra minulého roku bolo na linku 158 oznámené, že na objekte školy na Ul. Bernolákovej v Prešove je vylomené okno a došlo pravdepodobne aj ku krádeži peňazí.

Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá celú situáciu preverila a prípad bol riadne zadokumentovaný. Bolo zistené, že páchateľ kameňom rozbil sklenenú výplň okna na prízemí budovy a vošiel dnu. Poškodil dvere do jednej z kancelárií a zo zásuvky, ktorú násilím otvoril vzal peniaze. Rovnakým spôsobom sa dostal aj do vedľajšej budovy ( dielne ), kde taktiež rozbil dvere a ukradol hotovosť, ktorú našiel. Celková škoda, ktorú páchateľ spôsobil bola predbežne odhadnutá na cca 150, -Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Vyšetrovanie prípadu nakoniec preukázalo, že podozrivým zo spáchania tohto skutku je 66 ročný muž prechodne bývajúci v obci Varhaňovce. Podozrivý muž bol zadržaný a boli s ním vykonávané potrebné procesné úkony. Dôkazná situácia potvrdila, že skutku sa naozaj dopustil podozrivý muž a preto mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovanie cudzej veci. Obvinený muž je momentálne v cele policajného zaistenia. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK