Nedeľa, 19. máj 2024
Meniny má Gertrúda | zajtra Bernard

Kostoly sú zatvorené, prešovskí veriaci môžu bohoslužby sledovať v médiách

Verejné bohoslužby sa na Slovensku nebudú sláviť až do konca marca. Rozhodla o tom Konferencia biskupov Slovenska. Prešovskí veriaci však môžu bohoslužby sledovať prostredníctvom médií.

Konferencia biskupov Slovenska rozhodla o zákaze verejných bohoslužieb v kostoloch na Slovensku kvôli ochrane zdravia veriacich, a to v súvislosti s epidémiou šíriaceho sa nového koronavírusu. Aktuálne je toto rozhodnutie platné do 31. marca 2020.

Situácia sa však priebežne môže meniť, preto prosíme veriacich o sledovanie liturgických oznamov na vývesných tabuliach jednotlivých farností, prípadne na webových stránkach.

Zároveň môžu veriaci v Prešove počúvať a sledovať priame prenosy sv. omší prostredníctvom Televízie LUX a Rádia Lumen či portálu http://www.bodka.tv/, kde sú odvysielané priame prenosy sv. omší priamo z Konkatedrály sv. Mikuláša či kaplnky UPC v Prešove.

Televízia Lux vysiela sv. omše denne takto:
PO – PI: 7:00, 12:00, 19:00
SO: 7:00, 18:00
NE: podľa programu, zvyčajne o 10.00 a o 18.00 hod.

Svätú omšu je možné sledovať okrem TV vysielania aj online na stránke www.tvlux.sk, na facebooku TV LUX a tiež na YouTube kanáli TV LUX.
Rádio Lumen vysiela denne v priamom prenose sväté omše z rozhlasovej kaplnky sv. Michala Archanjela v Banskej Bystrici a ďalších miest, a to hneď dvakrát denne. Ráno o 8:30 hod. a večer v tradičnom čase o 18:00 hod.

Na facebookovej stránke Františkánov (https://www.facebook.com/frantiskani.sk/) môžu veriaci takisto sledovať online prenosy sv. omší od pondelka do soboty vždy o 9.00 hod. a o 19.30 hod. V nedeľu sú odvysielané sv. omše o 10.30 hod. a o 18.30 hod.

Gréckokatolícke liturgie v priamom prenose je možné sledovať na webovej stránke www.logos.tv, a to z Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Prešove podľa nasledujúceho rozpisu:

Všedný deň:
16:30 Svätá liturgia; v stredu a v piatok služba vopred posvätených darov

Sobota:
07:00 Svätá liturgia a panychída s hramotami
17:00 Veľká večiereň

Nedeľa:
07.00 Utiereň
08.00 Svätá liturgia
10:00 Svätá liturgia
17:00 Veľkopôstna večiereň

Zároveň možno sledovať priame prenosy bohoslužieb na www.logos.tv z hory Zvir v Litmanovej (svätá liturgia 10:00 – 12:00, Korunka Božieho milosrdenstva 15:00 – 15:15), z Baziliky minor v Ľutine a z niekoľkých ďalších miest (katedrály v Košiciach a Bratislave a pútnické miesta).

Televízia Zemplín ( www.zemplin.tv ) ponúka viacero priamych prenosov bohoslužieb, aj z Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Prešove (PO – PI svätá liturgia o 16:30, SO svätá liturgia o 7:00, Veľká večiereň o 17:00, NE Utiereň o 7:00, sväté liturgie o 8:00 a 10:00, Veľkopôstna večiereň o 17:00) a z hory Zvir v Litmanovej (svätá liturgia 10:00 – 12:00, Korunka Božieho milosrdenstva 15:00 – 15:15).

Evanjelické Služby Božie môžu veriaci počúvať prostredníctvom Slovenského rozhlasu. Viac informácií o programe prenosov Služieb Božích nájdete na webovej stránke https://www.ecav.sk/.

Mohlo by Vás zaujímať
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Foto: Koncert pre Martinu a Jána 2024
Koncert pre Martinu a Jána sa uskutočnil v nedeľu 5. mája v areáli Základnej školy v Gregorovciach pri Prešove. Na koncerte vystúpila jedna z najžiadanejších slovenských kapiel Korben Dallas a aktuálni držitelia ceny Radio_Head Awards Katarína Koščová a Daniel Špiner. Koncert bol organizovaný v spolupráci s obcou Gregorovce.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK