Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Ochranné štíty vyrobené na pôde Fakulty výrobných technológií so sídlom v Prešove putujú do domácej fakultnej nemocnice

Úsilie a intenzívna práca zamestnancov Fakulty výrobných technológií so sídlom v Prešove začína v posledných dňoch prinášať viac a viac výsledkov v podobe hotových ochranných pomôcok určených na boj proti COVID-19 pre zdravotnícke, sociálne a iné zariadenia.

Nepretržitý proces výroby vytvára priestor pre vytváranie nových kusov ochranných štítov, ktoré môžu byť ďalej distribuované. Za možnosť ďalšej distribúcie patrí veľká vďaka nie len zamestnancom fakulty, ktorí štíty vyrábajú len pomocou laboratórneho vybavenia fakulty, ale taktiež aj spoločnosti Cofin a.s. , ktorá dodáva fakulte zdarma PETG fólie využívajúce sa na výrobu týchto ochranných štítov.

Práve vďaka veľkému úsiliu zamestnancov fakulty aj spoločnosti Cofin a.s. sa v utorok pod záštitou Dr. h. c. prof. Ing. Jozefa Zajaca, CSc. , dekana Fakulty výrobných technológií so sídlom v Prešove, realizovalo odovzdanie ochranných štítov pre Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK