Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Výzva pre seniorov.

Policajti v niektorých okresoch zaznamenali v posledných týždňoch niekoľko pokusov podvodníkov vyťažiť z mimoriadnej situácie a „hyenisticky" sa priživiť na dôchodcoch. Podvodníci kontaktujú seniorov a chcú im napríklad merať teplotu, ponúkajú pochybné lieky, dezinfekcie či rúška.

Seniorov dokonca oslovujú, že im spravia nákup a žiadajú peniaze vopred. Polícia preto upozorňuje hlavne starších ľudí, aby nikomu nedávali peniaze vopred a v prípade potreby v prvom rade oslovili rodinných príslušníkov, susedov či ľudí, ktorých poznajú. Policajti zároveň pripomínajú, že žiaden zdravotník nechodí domov merať teploty. Zdravotnícky a dezinfekčný materiál je najlepšie kupovať len v lekárni či v drogérii. Polícia taktiež žiada občanov, aby nevpúšťali do svojich príbytkov neznámych ľudí, ktorí sa pokúšajú zneužiť súčasnú situáciu vo svoj prospech. V tejto mimoriadnej situácií s cieľom znížiť riziko infekcie polícia odporúča riadiť sa štátom prijatými opatreniami k zabráneniu šírenia vírusu COVID-19, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie.

V prípade podozrenia na akékoľvek podvodné konanie kontaktujte políciu na tel. č. 158.

Zároveň polícia prosí všetkých spoluobčanov o mimoriadnu disciplinovanosť, tolerantnosť a ľudskosť.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK