Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na Sekčove chcú postaviť obchodno-zábavné centrum

Prešov - Na prešovskom Sídlisku Sekčov medzi Billou a Hypernovou má vyrásť obchodno-zábavné centrum. Taký je aspoň zámer spoločnosti EuroMax Slovakia, a. s., Trnava, ktorá chce na najväčšom prešovskom sídlisku postaviť komplex MAX.

Ide o centrum podobného typu ako Aupark, Polus či Optima. Investorská spoločnosť je investorom výstavby siete takýchto zábavných centier v Trnave, Poprade a v Trenčíne. Prešovský projekt počíta s výstavbou nákupných galérií, troch kinosál, bowling centra, fitnes centra a tiež priestorov na športové využitie, reštaurácie, kaviarne a rýchle občerstvenie. Ďalej majú byť v komplexe tri kinosály, detský kútik a podzemné parkoviská.

Podľa informácií, ktoré nám poskytla spoločnosť EuroMax Slovakia, dosiahnu celkové náklady výšku 1 miliardy korún. „Realizácia projektu Prešovský Max si vyžiada aj zásah do infraštruktúry v priestore Sídliska Sekčov, jeho prepojenie s hypermarketom Hypernova, ako aj vybudovanie novej svetelnej križovatky."

S výstavbou chcú začať v septembri tohto roku, hotová by mohla byť (ak by získali súhlas mesta) v prvej polovici roku 2007. Investor sa dohodol so súkromnými vlastníkmi i s Hypernovou. Chýba mu ešte súhlas na prevod pozemkov, ktoré vlastní mesto. Súhlas na tento prevod môže dať iba mestské zastupiteľstvo.

(PREŠOVSKÝ KORZÁR, 21. 4. 2006 - frk)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK