Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Chystáte sa zapísať dieťa do materskej školy?

Mesto Prešov zverejňuje informácie k podávaniu žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2020/2021.

vzdelávanie v materských školách na školský rok 2020/2021 sa uskutoční v súlade s § 59 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a s § 3 vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 308/2009 Z. z.

Zápis do MŠ

Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021 sa budú podávať v termíne od 04.05.2020 – 15.05.2020.

Podávanie žiadosti o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí a zákonných zástupcov, teda len elektronickou formou (e-mailom, elektronickou prihláškou - podľa možnosti školy) alebo písomne doručením do poštovej schránky materskej školy.

Zoznam materských škôl a všetky dôležité kontakty nájdete TU: http://www.skolskyurad.presov.sk/materske-skoly.html

K žiadosti je potrebné doložiť čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa.

Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od pediatra sa v žiadosti o prijatie z dôvodu mimoriadnej situácie nebude vyžadovať. Predloží sa dodatočne. Pri nepredložení potvrdenia bude dieťa prijaté len na adaptačný pobyt.

Pri prijatí dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa z dôvodu mimoriadnej situácie nebude vyžadovať ani predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Doloží sa dodatočne. Pri nepredložení dokladu o zdravotnom stave dieťaťa a vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, bude dieťa prijaté len na diagnostický pobyt.

Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do materskej školy vydá riaditeľ školy do 30.06.2020.

Do materských škôl sú spravidla prijímané deti:

- od troch do šiestich rokov veku,
- prednostne sa prijíma dieťa, ktoré dovŕšilo piaty rok veku, dieťa s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a dieťa s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky, dieťa s trvalým pobytom v meste Prešov,
- výnimočne je možné prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené materiálne, personálne a iné, predovšetkým kapacitné podmienky,
- ďalšie kritériá pre prijatie dieťaťa si stanovuje každá škola individuálne.

Mesto Prešov odporúča rodičom sledovať webové sídla materských škôl a komunikovať s nimi predovšetkým elektronickou formou alebo telefonicky.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK