Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovské opatrovateľky dostanú ochranné štíty

Prešovské opatrovateľky, ktoré prichádzajú do kontaktu s rizikovými pacientmi, budú odteraz vybavené ochrannými štítmi. Mestu Prešov ich darovala Fakulta zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove.

Spolu so všetkými zdravotníkmi sú počas pandémie koronavírusu v prvej línii aj prešovské opatrovateľky, ktoré pravidelne prichádzajú do priameho kontaktu aj s rizikovými klientmi. Medzi nimi sú aj zdravotne postihnutí, alebo vážne chorí prijímatelia sociálnej služby, ktorých ohrozuje šíriaca sa nákaza najviac. Riziko však dennodenne podstupujú aj samotné opatrovateľky, ktoré budú mať odteraz k dispozícii okrem rúšok a rukavíc aj ochranné štíty. Tie im zabezpečia ešte účinnejšiu ochranu pred koronavírusom. Štíty zároveň môžu poslúžiť aj terénnym a komunitným pracovníkom.

Odboru služieb pre občanov MsÚ v Prešove venovala 24. apríla 2020 šesť ochranných štítov dekanka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove PhDr. Štefánia Andraščíková, PhD.. Štíty vyrobila Katedra medicínsko-technických odborov FZO PU v Prešove pod vedením koordinátora RNDr. Mareka Chmelíka, PhD. pomocou 3D tlačiarne.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK