Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Mesto sa s predajom pozemkov neponáhľa

Prešov - Pozemky na Sekčove v Prešove medzi obchodným domom Billa a Hypernova sa nebudú predávať na základe mestu predložených cenových ponúk. Mestský úrad síce v tejto veci oslovil štyri firmy, ale mestská rada pôvodné rozhodnutie o predaji na zasadnutí 10. apríla zmenila.

Ako informoval viceprimátor Stanislav Goban, mestská rada rozhodla, že najprv sa vyhlási architektonická súťaž na spomínané pozemky. Teda sa najprv zadefinuje, čo chce mesto na Sekčove mať. „Štúdia, ktorá vyhlásenú architektonickú súťaž vyhrá, sa potom bude predávať spolu s pozemkom," uviedol Goban. Podľa neho je zrejmé, že v tomto volebnom období mesto pozemky medzi Billou a Hypernovou predať nestihne. Architektonický návrh by podľa slov viceprimátora mal priniesť projekt na riešenie celého územia Sekčova.

Obálky s cenovými ponukami na odkúpenie spomínaného pozemku boli na mestskom úrade otvárané 6. apríla. V požiadavkách, ktoré mesto určilo, bolo okrem iného zaslanie záväzného návrhu kúpnej ceny s tým, že jej minimálna hodnota musela byť dvetisíc korún za meter štvorcový, ako aj zaslanie dokladu o vinkulácii finančných príspevkov vo výške 10 percent z celkovej navrhovanej ceny v niektorej z komerčných bánk v prospech mesta Prešov. Jednou z nich bola spoločnosť Euromax Slovakia, a. s. Trnava, ktorá však podľa správy mestskej rady nesplnila podmienku o zaslaní dokladu o vinkulácii financií v prospech mesta.

(PREŠOVSKÝ KORZÁR, 21. 4. 2006 - meš)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK