PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18843/slovenska_sprava_ciest_rekonstruuje_cestu_presov_-_lipniky-_platia_tu_dopravne_obmedzenia.html

Slovenská správa ciest rekonštruuje cestu Prešov - Lipníky, platia tu dopravné obmedzenia

Dnes začala Slovenská správa ciest s rekonštrukciou cesty I/18 Prešov - Lipníky. Mesto Prešov sa občanom v tejto súvislosti ospravedlňuje za vzniknuté komplikácie na ulici Družstevná.

Ospravedlňujeme sa občanom za vzniknuté dopravné komplikácie na ulici Družstevná, ktoré vznikli z dôvodu rekonštrukcie cesty I/18 Prešov - Lipníky.

V súvislosti s rekonštrukciou uvedenej cesty došlo k zrušeniu odbočovacieho pruhu na Vranovskej ulici v križovatke s ulicou Na Tablách v smere z Prešova na Kapušany.

Vodiči môžu využiť nasledujúcu odbočku cez Fintickú a Družstevnú ulicu. Týmto spôsobom je zabezpečená obslužnosť komunikácie Na Tablách.

Odbočenie na ulicu Na Tablách v smere z Kapušian je bez dopravných obmedzení.

Dopravné obmedzenia v tomto úseku potrvajú od mája 2020 približne do konca roka.

Slovenská správa ciest informuje, že rekonštrukciou cesty I/18 Prešov - Lipníky sa odstráni nevyhovujúci technický stav cestného telesa. Zároveň informuje, že účelom stavby je z hľadiska komplexného riešenia v danom území zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť cestnej dopravy a zlepšenie podmienok životného prostredia.

V úseku sa tvoria kolóny, prosíme preto vodičov, aby boli obzvlášť opatrní.

Dopravný podnik mesta Prešov zároveň upozorňuje cestujúcich, že na linkách č. 1, 13, 21 a 28 môže dochádzať k meškaniu spojov v dôsledku sťaženej prejazdnosti rekonštruovaným úsekom cesty.

Viac informácií o linkách MHD v tomto úseku nájdete TU: https://pis.sk/clanok/18838/oznam_pre_cestujucich_-_rekonstrukcia_cesty_na_vranovskej_ulici.html

 
4.5.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Doprava | čítané: 1609 krát