PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18854/akustika_vynahradi_fanusikom_zruseny_koncert_online_streamom_uz_tuto_nedelu.html

Akustika vynahradí fanúšikom zrušený koncert online streamom už túto nedeľu

Prešovská skupina Akustika prišla podobne ako všetci jej hudobní kolegovia o živé hrania až do odvolania. Napriek obmedzeniam idú hudobníci aspoň čiastočne podľa plánu a pracujú na nových pesničkách.
Akustika - koncert online
Akustika - koncert online

Nad letným Street Tour visí otáznik a tak sa svojim fanúšikom pripomenú už túto nedeľu 10. mája živým online koncertom, ktorý odohrajú v košickom Kulturparku. Vysielanie bude prístupné pre všetkých s možnosťou podporiť kapelu dobrovoľným vstupným.

Akustika vysielala online zo svojej skúšobne už v minulom roku a priznáva, že ju to baví. Navyše je to dobrá možnosť ako zostať v priamom kontakte s fanúšikmi, kým sa stretnú v kluboch alebo na festivaloch. „Máme k tomu pozitívny vzťah. Radi sa „strimujeme“. Doba nás donútila vnímať túto formu komunikácie inak a na druhej strane nás posúva ďalej, napríklad do obývačiek alebo kuchýň našich fanúšikov, “ hovorí Peter „Kovo“ Kovalčík.

Skupina odohrá nedeľňajší koncert bez Stana Rusyna, ktorý ostal doma na Ukrajine, ale pridá sa k ním gitarista Lukáš Vakulčák. „Odohráme program, ktorý sme mali pripravený na zrušený koncert Zelený štvrtok a ešte riešime či zahráme aj nejakú novú pesničku, “ dodáva hudobník.

Akustika – Na miestach plných krás live zo Stromoradia
https://youtu.be/RReM5QunerI

Skupina momentálne totiž pracuje na nových skladbách. Spevák Pavol Kovaľ vždy pošle nahrávku so spevom a gitarou a ostatní doma, keďže majú k dispozícii potrebné technické vybavenie, nahrávajú svoje stopy. V domácich podmienkach robí následný mix skladieb basgitarista Tomáš „Durky“ Durkáč. „K tomu sa nahrávame na video a obrazový materiál strihá náš trombonista Gregor Chalupecký.“

Online so štúdiovým zvukom
Na internete dnes nájdete desiatky online streamov, ktoré majú rôznu kvalitu zvuku aj obrazu. Akustika príde do Kulturparku s vlastným zvukárom, aby ponúkla kvalitný štúdiový zvuk. „Videl som viacero streamov a niektoré kapely mali zlý zvuk. Tomu sa chceme vyvarovať. Preto si berieme vlastného zvukára, aby si nás ľudia mohli doma zapnúť a užiť si kvalitu aj pri posluchu nášho vystúpenia.“

Online koncert Akustiky môžete sledovať na kapelovom facebooku v nedeľu 10. mája o 20:00 hodine. Vystúpenie je dostupné pre každého. Skupinu môžete už dnes podporiť zakúpením dobrovoľného vstupného, ak vám to situácia dovoľuje. Na výber je deväť kategórií lístkov od sedenia, cez ležanie s pivom až po VIP fanúšika. Urobiť tak môžete cez tickpo.sk.

foto: archív Akustiky

 
7.5.2020 | Autor: Edo Kopček, PR manažér Akustiky | Kultúra a voľný čas | čítané: 1213 krát