PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18867/prevadzka_pohrebnych_a_cintorinskych_sluzieb_je_opat_otvorena.html

Prevádzka Pohrebných a cintorínskych služieb je opäť otvorená

Za sprísnených hygienických opatrení je znovu otvorená prevádzka Pohrebných a cintorínskych služieb v Prešove na Krátkej ulici č. 2. Obmedzenia platia aj pri pohreboch.

Pri vstupe do kancelárie Pohrebných a cintorínskych služieb musia klienti dodržiavať viaceré opatrenia. Vstup je možný len po jednom a pracovníčka za každou osobou, ktorá vstúpi, uzamkne dvere. Po odchádzajúcom klientovi sa zrealizuje dezinfekcia a až následne môže vstúpiť ďalší. Klient môže vojsť do priestorov len s ochranným rúškom na tvári. Okrem toho si musí vydezinfikovať ruky prípravkom, ktorý je umiestnený pri vstupe do kancelárie.

Obmedzenia platia aj pri konaní pohrebov. V Dome smútku na Hlavnom cintoríne a taktiež v Dome smútku na Solivare môže byť maximálne 40 ľudí. Všetci sú povinní dodržiavať vzájomné dvojmetrové rozostupy. Do každej lavice sa môžu usadiť maximálne 2 osoby. Sedenie je vyznačené priamo na laviciach. Aj pri vstupe do domov smútku má každá osoba povinnosť mať na tvári rúško a vydezinfikovať si ruky pri vstupe do rozlúčkovej miestnosti.

V Dome smútku v Nižnej Šebastovej sú opatrenia podobné, dovnútra však, vzhľadom na prebiehajúcu rekonštrukciu, môže vstúpiť maximálne 30 ľudí.

 
12.5.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 703 krát