Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešovčania môžu pripomienkovať Kroniku mesta Prešov za rok 2018

Mesto Prešov v záujme čo najpravdivejšieho a najobjektívnejšieho zdokumentovania udalostí vyzýva občanov na pripomienkovanie pracovnej verzie Kroniky mesta Prešov za rok 2018.

Svoje pripomienky, prípadne doplnky môžu občania posielať v elektronickej podobe, a to do 19. júna 2020 kronikárke mesta Prešov prostredníctvom e-mailovej adresy jackovicova@zoznam.sk alebo ich môžu poslať Referátu kultúry a cestovného ruchu MsÚ v Prešove na e-mailovú adresu terezia.galdunova@presov.sk.

Pracovnú verziu Kroniky mesta Prešov za rok 2018 môžete nájsť priamo pod týmto oznamom.

Je zverejnená v textovom súbore, aby si občania mohli vybrať, čo chcú pripomienkovať, skopírovať a priamo v texte urobiť aj opravy, prípadne vložiť vlastný text. Vhodné je doplnený text zvýrazniť hrubším, resp. farebným písmom, aby bolo doplnenie viditeľné.

Mesto Prešov ďakuje všetkým občanom za pomoc a spoluprácu.

Pozrite si aj ďalšie kroniky mesta Prešov. Nájdete ich na tejto adrese:

https://www.presov.sk/kroniky-mesta-presov.html

Obecné kroniky majú mimoriadne významné a nezastupiteľné miesto v systéme prostriedkov zaznamenania miestnych spoločenských udalostí a procesov a sú prameňom národopisného a historického poznania. Slúžia ako doklad o dobe, ktorú žijeme, ako zdroj poučenia a zdroj základných poznatkov a informácií pre budúce generácie.

Podľa zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších úprav je každá obec/mesto povinné viesť obecnú/mestskú kroniku. Táto povinnosť je deklarovaná aj v Štatúte mesta Prešov.

Prílohy
Kronika Prešova 2018 pracovná - na pripomienkovanie
pdf
1565,9 kB
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK