PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18893/v_zariadeni_pre_seniorov_naruc_sa_opat_testovalo-_koronavirus_u_nikoho_nepotvrdili.html

V Zariadení pre seniorov Náruč sa opäť testovalo, koronavírus u nikoho nepotvrdili

Do prešovských zariadení pre seniorov sa koronavírus nedostal. Potvrdili to aj opakované testy, ktoré v týchto dňoch vykonali v ZpS Náruč.

Zamestnanci a prijímatelia sociálnej služby zo Zariadenia pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove si takmer po mesiaci zopakovali testy na koronavírus. V dňoch 18. a 19. mája 2020 tu vykonali testovanie na prítomnosť protilátok IgM/IgG proti COVID-19. Celkovo otestovali 214 osôb, pričom výsledok bol u všetkých negatívny.

Testovanie prostredníctvom takzvaných rýchlotestov potvrdilo stav, ktorý bol zistený v zariadení Náruč už pri klasickom testovaní metódou RT-PCR v apríli 2020, kedy testy prítomnosť ochorenia COVID-19 rovnako vylúčili. V zmysle usmernenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR testovanie vykonali určení kvalifikovaní pracovníci zo zariadenia.

Tieto výsledky opäť potvrdili, že prísne dodržiavanie hygienických a bezpečnostných opatrení v celom zariadení malo zmysel. Prijaté opatrenia však naďalej zostávajú v plastnosti. "Všetkým, ktorí sa zaslúžili o tieto výsledky úprimne ďakujem za vykonanú prácu a želám veľa zdravia i tvorivých nápadov pri zvyšovaní kvality života prijímateľov sociálnej služby, " uviedol Jozef Dobrovič, riaditeľ ZpS Náruč.

 
19.5.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Spoločnosť | čítané: 1287 krát