Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Po roku tu máme opäť Prešovské vínne slávnosti

Po úspešnom minuloročnom nultom ročníku sa Wave centrum nezávislej kultúry rozhodol aj tento rok usporiadať Prešovské vínne slávnosti. Víno a sprievodný program si znova budete môcť vychutnať pod holým nebom.

Minulý rok sa tretí júlový víkend konali Prešovské vínne slávnosti pod holým nebom na Jarkovej ulici. Svoj dvor majú pri Ortodoxnej synagóge za Centrom nezávislej kultúry Wave. Tohto roku sa tiež uskutočnia na tom istom mieste v termíne od 20. do 22. augusta.

„Počas troch dní budete mať možnosť ochutnať viac ako 80 druhov vín výnimočných vinárstiev a vinoték“, uviedol jeden z organizátorov podujatia Martin Leško. Poukazuje na to, že je nesmierne dôležité podporovať slovenské vína, vinárov a vinotéky. Ako dodal: „Cieľom tejto akcie je spájať Prešovčanov, pritiahnuť ich do centra mesta a vrátiť zábavu do ulíc“. Zároveň tak podporiť cestovný ruch a odprezentovať mesto Prešov.

Tento rok je príležitosť pre tých, ktorí minuloročné slávnosti nestihli. V rámci degustácií vín budete mať možnosť ochutnať čapované prosecco. Aby ste nepili na prázdny žalúdok budú pre vás pripravené ochutnávky kvalitných syrov a foodtrack s chutným jedlom. O veselú atmosféru sa aj tento rok postará sprievodný hudobný program, o ktorom vám ešte prinesieme konkrétne informácie.

„Organizátori dbajú na životné prostredie a elimináciu odpadu, preto sa bude nalievať výhradne do vratných sklenených pohárov a vytvorený odpad poputuje do EKO kontajnerov“, doplnil Martin Leško. Vstup na podujatie je bezplatný.

Nenechajte si ujsť neobyčajnú ochutnávku, možnosť spoznať nových ľudí a stráviť pohodový večer. Wave centrum nezávislej kultúry sa na vás už teraz teší.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK