PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18917/mesto_presov_opat_otvorilo_denne_stacionare.html

Mesto Prešov opäť otvorilo denné stacionáre

Mesto Prešov od 3. júna opäť otvorilo všetky denné stacionáre. V ďalších týždňoch sa očakáva aj povolenie návštev klientov v zariadeniach sociálnych služieb.

Aj mesto Prešov pristupuje k postupnému uvoľňovaniu opatrení. Po otvorení brán základných a materských škôl prišli na rad aj všetky denné stacionáre v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Seniori tak môžu po 10 týždňoch opäť tráviť voľný čas spoločne. Naďalej však platia prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia. Do denných stacionárov môžu prichádzať len osoby vo veku do 62 rokov. Všetci prijímatelia v stacionároch sú povinní mať na tvári rúško, pri vstupe si musia vydezinfikovať ruky a pracovníci im zároveň odmerajú teplotu. Pred vstupom do priestorov denného stacionára je taktiež potrebné predložiť vyhlásenie o tom, že neprejavujú príznaky akútneho ochorenia. Vyhlásenie je možné stiahnuť v prílohe tejto správy a tlačivo je k dispozícii aj vo všetkých denných stacionároch.

Od 3.6.2020 je v meste Prešov otvorených 5 denných stacionárov v NS Družba, v NS Opál, na Sabinovskej, na Veselej a v Nižnej Šebastovej. Pre seniorov do 62 rokov je to pozitívna správa, nakoľko mnohí z nich boli doteraz nútení tráviť väčšinu času osamote. Mesto bude zabezpečovať pravidelnú dezinfekciu priestorov, aby sa predišlo možnému šíreniu nákazy.

ilustračné foto: archív

 

Prílohy

Vyhlásenie
docx
12,7 kB
3.6.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1621 krát