Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

1. Zaútočili na policajnú hliadku a snažili sa im vziať služobné zbrane

Prešovský okresný vyšetrovateľ viedol trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

K uvedeným porušeniam zákona došlo v sobotu (06.06.2020) podvečer v obci Ličartovce.

Muž pod vplyvom alkoholu ako vodič riadil osobné motorové vozidlo zn. VW, ktoré bolo v prednej časti poškodené a nemalo predné evidenčné číslo. Vodič na výzvu policajnej hliadky na zastavenie nereagoval a snažil sa s vozidlom ujsť. Zastavil až pred jedným z rodinných domov v obci. Vodič z vozidla vystúpil, doklady odmietol predložiť a s vulgárnymi nadávkami hliadku informoval o tom, že on nešoféroval. Spolujazdec prešiel na miesto vodiča a vystúpil z auta s tým, že to on šoféroval (vulgarizmy a nadávky smerom k policajtom nechýbali ani v tomto prejave). Obaja kládli hliadke aktívny odpor, fyzicky i slovne na policajtov útočili a snažili sa hliadke vziať služobnú zbraň. Starší z mužov (vodič) povedal, že zoberie policajtovi zbraň a že ho zabije. Voči obom mužom boli použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona a boli im nasadené putá. Obaja muži boli zadržaní a boli obmedzení na osobnej slobode. Následne boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Išlo o dvoch miestnych mužov vo veku 28 a 52 rokov. Starší muž, ktorý ako prvý vystúpil z miesta vodiča mal v dychu najmenej 1,53mg/l vydychovaného vzduchu.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove obvinil 52 ročného muža z prečinu útoku na verejného činiteľa spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 28 ročný muž bol obvinený z prečinu útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. Obom obvineným v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK