Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Galéria Caraffka pozýva na dernisáž

Mestská Galéria Caraffka dala opäť priestor všetkým, ktorí nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru, no dokážu povýšiť kresbu alebo maľbu na jedinečné umelecké dielo. V priestoroch galérie na návštevníkov čakajú diela 38 autorov.

Z dôvodu dodržiavania hygienických opatrení sa dernisáž výstavy uskutoční 12.6.2020 o 17.00 hod. v exteriéri pri Caraffke na Floriánovej ulici. Výstava bude pre verejnosť prístupná do 17.00 hod.

„Počas existencie našej galérie sme nikdy nemuseli riešiť také obmedzenia a posuny výstav, ako to je v tomto období. Mrzí nás, že je to tak práve pri tejto vydarenej a hodnotnej výstave. Isté veci však nevieme ovplyvniť, no srdečne všetkých pozývame na záverečné slávnostné ukončenie, ktoré spojíme s odovzdaním cien pre vybraných autorov, " uviedla Janette Langová, vedúca Galérie Caraffka, kultúrnej organizácie PKO Prešov.

Galéria Caraffka prosí návštevníkov o dodržiavanie hygienických nariadení, najmä o nosenie ochranných rúšok. Počas podujatia sa nebude podávať žiadne občerstvenie.

Vo výberovej prehliadke sa tentokrát prepájajú všetky druhy výtvarného umenia. Diela hodnotila odborná porota v zložení: Mgr. Art. Zuzana Kaliňáková, Mgr. Jana Migašová PhD. , akad. mal. Peter Popelka a Mgr. Art. Jakub Scholtes.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK