PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18950/klub_nadanych_deti_uz_vtomto_skolskom_roku_neotvoria.html

Klub nadaných detí už v tomto školskom roku neotvoria

Klub združuje deti so všeobecným intelektovým nadaním, deti nadané matematicky, lingvisticky, bystro uvažujúce deti, deti hravé a ochotné rozširovať si obzory všetkými smermi.

Jedinečný projekt mimoškolského vzdelávania nadaných a talentovaných detí zaznamenal v školskom roku 2019/2020 obrovský záujem žiakov, rodičov, odbornej i laickej verejnosti. V prešovskom Klube nadaných detí (KND) realizovali množstvo stretnutí zameraných na rôzne aktuálne problémy spoločnosti, logické a spoločenské hry, rozvoj intelektových a výtvarných schopností, prednášky, exkurzie, logické sústredenia, či víkendové výlety. Nechýbali stretnutia s osobnosťami kultúrneho a spoločenského života.

Chod jedinečného klubu pre nadané deti narušilo zatvorenie škôl. Zrušilo sa nielen vyučovanie, ale aj činnosť poobedňajších záujmových útvarov. Na základe odporúčaní sa tak ukončila činnosť Klubu nadaných detí, ktorú už do konca školského roka neobnovíme. Opätovné otvorenie škôl prišlo v Medzinárodný deň detí. Odporúčania a vyučovanie len v dopoludňajších hodinách nás (napriek tomu) núti zrušiť všetky stretnutia, ktoré sme pre našich členov mali pripravené.
Napriek tomu sa pripravujeme na „novú sezónu“. Pristúpili sme ku skrášleniu priestorov KND. Nový nábytok, množstvo knižiek a hračiek je to, na čo teraz sústredíme našu pozornosť. Tešíme sa na nový ročník činnosti Klubu nadaných detí Prešov – prvého klubu pre nadané deti na Slovensku!

Foto: Juliána Sedláková

 
15.6.2020 | Autor: Mgr. Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 923 krát