PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18960/komajota_odohra_prvy_po-korona_koncert_v_ziline.html

Komajota odohrá prvý po-korona koncert v Žiline

Prešovská skupina Komajota hlási návrat na koncertné pódiá. Už tento piatok 19.6. sa predstaví naživo v žilinskom klube Smer Klub 77. Po dvoch online koncertoch, ktoré absolvovala počas uplynulého obdobia, kedy boli kluby úplne zatvorené sa hudobníci tešia, že budú môcť opäť stretnúť svojich fanúšikov naživo. Koncert sa uskutoční za dodržania aktuálnych hygienicko-bezpečnostných pokynov Úradu verejného zdravotníctva.

„Sme veľmi radi, že sa môžeme vrátiť na pódium a do klubu, kde sme už zažili zopár pekných koncertov. V 15 ročnej histórii kapely sme nezažili takéto obdobie, kedy sa nedalo hrať. Dúfajme, že sa všetko vráti čo najskôr do normálnych koľají, “ pozýva Martin Husovský na piatkový koncert.

Komajota tento rok oslavuje 15 rokov na scéne. Kvôli korone musela presunúť výročné turné na jeseň. „Je to veľmi pekné výročie a naozaj sme sa veľmi tešili na tieto koncerty. Už sme aj skúšali, pripravili nový program, tak si to chceme dať v premiére na jeseň, lebo by bola škoda mať rok ticha, “ priznal spevák pred nedávnom.

Martin Husovský mal tento rok dobre rozbehnutý. Týždeň pred plánovanou premiérou divadelnej hry Sen noci svätojánskej, ku ktorej zložil hudbu pre poľské divadlo Teatr Lalek z Bialystoku, sa však začali prijímať opatrenia v súvislosti so šírením epidémie koronavírusu a všetko sa naraz zmenilo. "V auguste som mal ísť v Poľsku ešte do Torune a tiež s Prešovským národným divadlom a hrou Moral Instanity na festivaly v Poľsku, Čechách a Estónsku.“

V rámci karantény si dal domácu výzvu a pracuje na nových skladbách. "Vyzerá to tak, že pomaly začneme s Komajotou chystať, ak nie album, tak určite nejaký singel, pretože je tam dosť adeptov, ktorí sú vážnejší, než aby skončili ako demáče v telefóne, " dodáva s tým, že si tento rok predstavovali skôr koncertnejšie.

Lístky na piatkový koncert aj jesenné turné sú už k dispozícii v sieti predpredaj.sk

foto: smARTin

 
17.6.2020 | Autor: Edo Kopček | Kultúra a voľný čas | čítané: 936 krát