Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Do charitatívnej cyklojazdy pre onkologicky choré deti sa zapojilo aj mesto Prešov

Skupina cyklistov v rámci charitatívnej cyklotour Na bajku onkodeťom 2020, ktorá je pokračovateľkou akcie Na bicykli deťom pre život, dnes prešla aj cez mesto Prešov. Plánovanú zastávku si urobili aj na radnici, kde si prebrali symbolický šek v hodnote 300 eur.

Aj v Prešove dnes cyklisti šliapali do pedálov s cieľom podporiť dobrú vec a spríjemniť život dlhodobo chorým deťom, ktoré musia bojovať so zákernou chorobou. Za podujatím Na bajku onkodeťom 2020 stojí Občianske združenie Spoločnosť detskej onkológie, ktoré každoročne pripravuje charitatívnu cyklotour. K 24 cyklistom, ktorí dnes prechádzali cez naše mesto sa na Sekčove pridal aj viceprimátor Prešova Vladimír Feľbaba. "Som veľmi rád, že títo ľudia sa aj napriek koronakríze odhodlali a vysadli na bicykle, aby vyzbierali peniaze pre deti, ktoré trpia zákernou chorobou, " uviedol viceprimátor, ktorý cyklonadšencom odovzdal symbolický šek od mesta Prešov v hodnote 300 eur.

Počas piatich dní, od 16. do 20. júna 2020, prejdu cyklonadšenci viaceré trasy po východnom Slovensku. Zatiaľ prešli mestá Humenné, Vranov nad Topľou, Svodník a Prešov. V pláne majú ešte Starú Ľubovňu, Vysoké Tatry, Košice, či Michalovce. Ani tento rok neobídu nemocnicu a onkologické oddelenie, na ktorom sa malí pacienti liečia. Verejnosť môže podporiť tento projekt okrem aktívnej účasti, teda vysadnutím na bicykel, aj finančne formou darovacej zmluvy, a potom cyklistickému pelotónu osobne odovzdať hotovosť či symbolický šek priamo počas trasy.

Myšlienka zorganizovať cyklojazdu, ktorá by pomáhala malým onkologickým pacientom vznikla pred 11-timi rokmi. V roku 2010 sa tento odvážny nápad podarilo premeniť na realitu a začala sa písať história charitatívnej cyklojazdy, ktorá sa postupne stala júnovou tradíciou. Projekt Na bicykli deťom organizátori nevynechajú ani tento rok, no dostane nové meno. Myšlienka však zostane rovnaká - bude sa šliapať za dobrú vec!

Vďaka vyzbieraným peniazom sa budú tento rok organizovať rekondičné pobyty pre onkologicky choré detičky a zároveň budú podporené aj detské onkologické oddelenia v konkrétnych nemocniciach.

foto: Radoslava Podubinská

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK