PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/18966/legendarium_je_spat.html

Legendarium je späť!

V druhej polovici júna štartuje už 5. edícia súťaže LEGENDARIUM určená najmä pre rodiny s deťmi. Vynovený koncept súťaže vychádza z aktuálneho diania v odvetví cestovného ruchu.

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska sa rozhodla tento rok prioritne zacieliť ponuku výletov pre rodiny s deťmi na individuálnu turistiku. Na druhej strane však opäť nevynecháva ani podporu kultúrnych inštitúcií či trick-artových galérií v Prešovskom samosprávnom kraji, ktoré do projektu zahrnula hneď po ich otvorení.

Súťažiaci sa tento rok stávajú „hľadačmi pokladov“. Vo forme nálepky ich nájdu na 15 voľne dostupných miestach v prírode, medzi ktoré patrí napr. Zamkovského chata, Lúka pod najvyšším vrchom Slanských vrchov – Grimov laz, NP Poloniny, Hrad Zborov alebo náučné chodníky v Miklušovciach a Pavlovciach. Pomocou unikátneho kódu ich môžu vybrať z trezora a nalepiť do animovanej mapy Prešovského kraja. Čím viac nálepiek získajú, tým majú väčšiu šancu vyhrať jednu z hlavných cien, ktorými sú tento rok nový bicykel od spoločnosti Bikere a šliapacie autíčko, ktoré do súťaže venuje Pedal Planet (Galéria šliapacích áut v Novej Polianke). Svoju šancu vyhrať niektorú z cien môžu znásobiť aj zbieraním pečiatok v 43 kultúrnych zariadeniach rozmiestnených po celom regióne.

„Legendaristi môžu získať zaujímavé ceny už počas leta. Po prekročení garantovaných hraníc na nich čakajú vodeodolné obaly na mobil, multifunkčné šatky a vaky, ktoré nájdu vo viacerých kultúrnych zariadeniach. Stačí sa preukázať potrebným počtom nálepiek umiestnených v mape pokladov, “ vysvetľuje Jana Andraščíková, marketing manažér KOCR Severovýchod Slovenska.

Kampaň Legendarium sa každoročne teší čoraz väčšej obľube. V minulom roku sa do projektu zapojilo viac ako 1 200 súťažiacich, ktorí spoločne vyzbierali približne 30 tisíc nálepiek a podporili tak návštevnosť hradov, kaštieľov, zámkov, múzeí, galérií, jaskýň, ale aj rôznych pamiatok, športovísk a atrakcií v celom Prešovskom kraji. Viac informácií, ako i pravidlá súťaže nájdete na www.legendarium.info a www.severovychod.sk .

 
19.6.2020 | Autor: František Baláž | Tip na výlet | čítané: 1842 krát