Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Obyvatelia Jarkovej ulice majú kanalizačné prípojky v nevyhovujúcom stave

Rekonštrukcia Jarkovej ulice odhalila, že pri viacerých stavbách chýbajú kanalizačné prípojky, respektíve viaceré existujúce prípojky sú v nevyhovujúcom stave. Mesto Prešov preto vyzvalo obyvateľov týchto nehnuteľností, aby prípojky bezodkladne uviedli do funkčného stavu.

Rekonštrukcia Jarkovej ulice, ktorá sa začala 4. mája 2020, je v plnom prúde. Po odkrytí konštrukčných vrstiev vozovky sa však zistilo, že viacerí vlastníci nehnuteľností nemajú svoje dažďové zvody zaústené do kanalizácie, prípadne sú v nevyhovujúcom stave, čo znamená, že dažďová voda sa stráca pod vozovkou. Výmenu potrebujú aj viaceré prípojky splaškových kanalizácií z jednotlivých nehnuteľností.

Mesto Prešov už vyzvalo majiteľov nehnuteľností na Jarkovej ulici, aby zrealizovali nápravu, kým je stavba odkrytá. Po ukončení výstavby konštrukčných vrstiev by totiž mohlo dochádzať k deštrukciám alebo prepadom časti vozovky, prípadne k poruchám na týchto prípojkách, čo by viedlo k následným prekopávkam. Vlastníci nehnuteľností sú zo zákona povinní zabezpečiť opravu kanalizačných prípojok v čo najkratšom čase. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k predĺženiu lehoty ukončenia rekonštrukcie.

Bližšie informácie poskytne Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby, MsÚ Prešov.

Prílohy
Oznámenie - kanalizačné prípojky
pdf
388,7 kB
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK