Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Aktéri CR adresovali predsedovi parlamentu a ministrovi dopravy viaceré požiadavky

Aktéri cestovného ruchu na Hornom Zemplíne adresovali počas piatkového (26. júna) stretnutia na Domaši predsedovi Národnej rady SR Borisovi Kollárovi a ministrovi dopravy a výstavby SR Andrejovi Doležalovi viaceré požiadavky. Obaja sa tak mali možnosť oboznámiť s reálnou situáciou v oblasti turizmu na krajnom východe Slovenska.

V diskusii, na ktorej sa zúčastnilo vyše 40 zástupcov z oblasti samosprávy i podnikateľskej sféry, odznelo množstvo podnetných príspevkov na zlepšenie súčasnej situácie v CR. Hovorilo sa okrem iného o zachovaní organizácií cestovného ruchu, výpočte dotácie pre ne či o vytvorení strategického dokumentu a dodatočnej schémy na rozvoj a udržateľnosť menej navštevovaných destinácií. Zástupcovia obce Kvakovce prezentovali zúčastneným projekt Národného centra vodných športov, oddychu a športovej histórie na Domaši, ktorý predstaviteľov parlamentu i vlády veľmi zaujal.

Starostovia a podnikatelia z okolia Domaše i širšieho regiónu hovorili o problémoch s likvidáciou odpadu, skvalitňovaní infraštruktúry a služieb, vytváraní cyklokomunikácií či o rozvoji prihraničných regiónov. Rozoberali sa aj ťažšie témy, ako je napr. výpadok dane z pozemkov v bezzásahových zónach národných parkov či o ďalších legislatívnych zmenách zákona o podpore cestovného ruchu.

"Práve v tomto období máme jedinečnú príležitosť na pomoc a podporu našich zamestnancov v cestovnom ruchu, a tým aj celého tohto segmentu. Bol by som rád, keby čo najviac slovenských občanov využilo toto obdobie po pandémii na oddych a dovolenku doma na Slovensku, a to aj prostredníctvom avizovaných príspevkov na rekreáciu, " skonštatoval Kollár. Minister dopravy zas uviedol, žeby bolo vhodné pripraviť 50 opatrení na podporu CR na Slovensku. Na tvorbu tzv. polkilečka obaja prizvali aj prítomných s tým, že očakávajú ich návrhy.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK