Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

V Bardejovských kúpeľoch otvorili aj vonkajšie kúpalisko

V stredu 1.júla 2020 otvorili v Bardejovských kúpeľoch, a.s. , vonkajšie letné kúpalisko s vyhrievanou vodou.

V prípade dobrého počasia bude v prevádzke až do septembra. Samoplatcovia, klienti zdravotných poisťovní, i jednodenní návštevníci tak už môžu využívať všetky služby, procedúry a atrakcie, ktoré majú v kúpeľoch k dispozícii. Obmedzenia pre klientov sú minimálne, platí iba zvýšený hygienický štandard, odporúčané rozostupy a rúška vo vnútorných priestoroch. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.

"Pri vstupe na kúpalisko je dezinfekcia na ruky a hygienici odporúčajú dodržiavať na oddychových plochách rozostup medzi jednotlivcami najmenej 2 m. Pretože areál kúpaliska je rozľahlý, rekreujúcich to neobmedzuje. V pondelok až piatok sú otváracie hodiny od 11.00 do 18.00 hod, v sobotu, nedeľu a dni pracovného pokoja od 9.00 do 19.00 hod. Vstupné je pre dospelých 5 eur, pre deti 2 eurá, klienti na liečebný poukaz, dôchodcovia a ZŤP platia 2 eurá na deň, “ vysvetľuje T. Šatanková.

Dodáva, že letné kúpalisko s vodou ohrievanou na príjemných 27°C, sa nachádza v prírode pod lesom na samom okraji Bardejovských kúpeľov. Okrem veľkého bazénu s rozmermi 33x15 m je tu návštevníkom k dispozícii i malý detský bazén 4x4 m. Lehátka sú za poplatok 1 euro na deň.

Bezplatné parkovanie na centrálnom parkovisku
Centrálne parkovisko Bardejovských kúpeľov je pri vstupe do kúpeľov, asi 1 km od kúpaliska. Ak sa pri návšteve letného kúpaliska návštevník preukáže parkovacím lístkom z centrálneho parkoviska Bardejovských kúpeľov, bude môcť využiť výhodu parkovania bez poplatku. Po odchode z kúpaliska je potrebné predložiť v pokladni kúpaliska parkovací lístok na validovanie a parkovisko opustiť do 30 minút.

Reštart po koronakríze
V súčasnosti Bardejovské kúpele zažívajú reštart po koronakríze. Každým dňom sa zvyšujú počty klientov zdravotných poisťovní, samoplatcov a jednodenných návštevníkov. Prispievajú k tomu aj zvýhodnené ceny a kvalita a atraktívnosť poskytovaných služieb.

Okrem vonkajšieho kúpaliska majú klienti aj bežní návštevníci k dispozícii veľké Wellness SPA - bazénový a saunový svet v hoteli Ozón. Menšie v kongresovom štvorhviezdičkovom hoteli Alexander je k dispozícii návštevníkom tohto zariadenia. Až do konca septembra platí v hoteli Alexander zľava z cenníkovej ceny vo výške 25%.

Bohaté možnosti strávenia voľného času
Bardejovské kúpele sú obľúbeným miestom oddychu, liečby i kultúrneho života. Priťahujú predovšetkým návštevníkov z Prešovského a Košického kraja. V Bardejovských kúpeľoch je veľa možností, ako využiť voľný čas. Pre milovníkov športu kúpele ponúkajú 6 tenisových kurtov, squashové ihrisko, bowling bar, petang, minigolf, požičovňu bicyklov. Poteší aj soľná jaskyňa v ubytovacom zariadení Alžbeta, kde bývala aj cisárovná Sisi.

Bardejovské kúpele majú areál s výnimočnou architektúrou a peknou parkovou úpravou. V okolí kúpeľov je cca 40 km značených turistických trás a cyklotrás. V posledných rokoch sa obnovili, či pribudli v nich lavičky, altánky, táboriská na opekanie, náučné chodníky a informačné tabule. V regióne je viacero rozhľadní, ktoré umožňujú atraktívne výhľady po krajine. V okolí Bardejova je zachovaných 7 gréckokatolíckych a 1 rímskokatolícky drevený kostol: Hervartov, Tročany, Krivé, Kožany, Lukov, Frička, Jedlinka, Mikulášová, Zboj.

Pomazané hlavy i prominenti
V nedávnej minulosti využili služby Bardejovských kúpeľov bývalí slovenskí prezidenti Michal Kováč, Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič. Rovnako tak bývalý ruský ministerský predseda Viktor Černomyrdin, či bývalí predsedovia českých vlád Jiří Paroubek a Petr Pithard. Bol tu aj maršál Rodion Malinovskij, Koncom 19.stroročia sa tu liečila cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, predtým aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. , Mária Lujza, neskoršia manželka Napoleóna, ruský cár Alexander I. , či poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Podľa týchto pomazaných hláv sú nazvané aj pramene, či liečebné domy v Bardejovských Kúpeľoch.

V Bardejovských kúpeľoch sa liečia onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK