PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19014/zaujem_o_destinaciu_horny_zemplin_vyrazne_stupol.html

Záujem o destináciu Horný Zemplín výrazne stúpol

Záujem o destináciu Horný Zemplín výrazne stúpol. Dôkazom toho sú nielen takmer vypredané ubytovacie kapacity v regióne, ale aj výrazne zvyšujúca sa návštevnosť webovej stránky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ), na ktorej nájdu záujemcovia cenné informácie.

„Keďže sme web aktualizovali a naplno spustili vlani v polovici augusta, pre porovnanie sme si v tomto prípade zobrali dva mesiace – marec a jún tohto roka. Čo sa týka používateľov, v mesiaci jún vzrástol ich počet oproti marcu o 5200. Výrazne sme si polepšili aj v počte zobrazení stránky. V rámci sledovaného obdobia stúpol približne o 400 % a v júni sa tak dostal na úroveň takmer 10.000, “ vyčíslila výkonná riaditeľka OOCR HZ a HŠ Michaela Zdražilová.

Najčastejšie sa návštevníci na web „prekliknú“ zo sociálnych sietí. „Práve prostredníctvom nich sa snažíme komunikovať všetky dôležité témy a novinky, “ poznamenala. Najväčšie zastúpenie zo všetkých návštevníkov majú samozrejme Slováci, potom sú to ľudia z anglicky hovoriacich krajín a Čiech. „V tomto roku plánujeme z účelovej dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR zrealizovať práve anglickú mutáciu webovej stránky, “ spomenula.

Záujemcovia nájdu na webe okrem zaujímavých aktualít aj prehľady podujatí, ktoré sú zverejňované v dvojtýždňových intervaloch. Vďaka zoznamu atraktivít získajú prehľad o kultúrnych, historických i prírodných danostiach regiónu. Nájdu si tam zaujímavé tipy na pešiu turistiku či cyklotrasy. Nechýba ani kompletný zoznam vyhliadkových veží, náučných chodníkov, rančov či prevádzkovateľov motokárových dráh.

„Pre návštevníka územia je veľmi dôležité vedieť, kde sa môže ubytovať a najesť. Na portáli máme preto zverejnený kompletný prehľad stravovacích a ubytovacích zariadení, ktorý stále aktualizujeme. V regióne máme aj veľmi aktívne turistické informačné centrá, ich zoznam nájdu záujemcovia tiež na webe, “ priblížila s tým, že aj počas nasledujúceho obdobia chystajú ďalšie novinky.

„Máme za to, že Horný Zemplín má návštevníkom stále čo ponúknuť. Toto obdobie, počas ktorého evidujeme na celom území zvýšenú mobilitu turistov, môžeme využiť vo svoj prospech a ukázať im, že stráviť dovolenku v našom regióne sa oplatí, “ pripomenula s tým, že v prípade ubytovania je potrebná včasná rezervácia, keďže kapacity sa pomaly míňajú. V regióne sa nachádza tiež množstvo atraktivít vhodných na jednodňové výlety.

 
9.7.2020 | Autor: Michaela Zdražilová | Tip na výlet | čítané: 1186 krát