PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19024/mestska_policia_presov_upozornuje_vodicov-_aby_v_lete_nenechavali_deti_v_aute.html

Mestská polícia Prešov upozorňuje vodičov, aby v lete nenechávali deti v aute

Mestská polícia Prešov varuje vodičov pred nebezpečenstvom, ktoré číha na deti v aute najmä v letných mesiacoch. Opatrenia sa týkajú aj domácich miláčikov.

Aj keď teploty u nás zatiaľ nedosahujú práve tropický charakter, vždy je na mieste byť zodpovedný, a to najmä pri vystupovaní z auta. Mestská polícia Prešov upozorňuje vodičov, aby sa pri vystupovaní z auta vždy otočili za seba a presvedčili sa, či na zadnom sedadle nesedí spiace dieťa, alebo domáci miláčik, na ktoré môžu v dnešnej uponáhľanej dobe, žiaľ, ľahko zabudnúť.

Mestská polícia Prešov tiež odporúča vodičom, aby svoje tašky, kabelky, alebo iné osobné veci odložili na zadné sedadlo k dieťaťu, a tak mali o ďalší dôvod viac sa pri vystupovaní obzrieť aj na zadné sedadlá.

„Nenechávajte dieťa alebo zviera vedome v uzatvorenom motorovom vozidle, hoci len na chvíľu. Interiér motorového vozidla sa môže totiž rýchlo vyhriať a dosiahnuť teplotu blížiacu sa k 50 stupňom Celzia už za jednu hodinu. A to už je vážne nebezpečenstvo pre dieťa alebo zviera v aute, " pripomína MsP Prešov, ktorej príslušníci sa počas výkonu hliadkovej činnosti zameriavajú aj na túto oblasť, no apelujú najmä na zodpovednosť vodičov áut.

 
15.7.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Polícia a záchranné zložky | čítané: 945 krát