Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Filmové prekvapenie pre fanúšikov festivalu Filmová noc na hrade

Na Hrade Šariš sa bude premietať aj tento rok. Napriek neplánovanej pauze festivalu Filmová noc na hrade (FNNH) súvisiacej s pandémiou, fanúšikovia podujatia o filmový zážitok pod holým nebom neprídu. Už v sobotu je totiž pripravené Síkrit kino FNNH.

Hrad Šariš (Veľký Šariš, okres Prešov) sa v sobotu 18. júla 2020 od 17:00 stane dejiskom vylepšeného a rozšíreného podujatia Síkrit FNNH, ktoré sa teší u návštevníkov čoraz väčšej obľube. Za letným filmovým prekvapením stojí organizačný tím obľúbeného festivalu Filmová noc na hrade (FNNH). Po zotmení o 21:00 sa bude premietať dokumentárny film z dielne českých tvorcov s názvom Vsieti. Ide o radikálny filmový experiment, ktorý otvára tabuizovanú tému zneužívanie detí na internete. V hlavnej úlohe sú tri dospelé herečky s detskými črtami, ktoré chatujú a skypeujú s reálnymi mužmi, ktorí ich v prostredí sociálnych sietí sami vyhľadali a oslovili. Okrem samotného premietania sa môžu fanúšikovia tešiť aj na živú diskusiu so Sabinou Dlouhou, ktorá vo filme stvárnila jednu z hlavných postáv. Zaujímavosťou je aj to, že herečka vďaka podujatiu Síkrit FNNH po prvýkrát zavíta na východné Slovensko.

Kultúrny zážitok na starobylom hrade dotvorí aj divadelné predstavenie v podaní hercov prešovského Divadla Alexandra Duchnoviča. Predstavenie s názvom (doplniť názov) si môžu návštevníci vychutnať ešte pred premietaním večerného filmu. Okrem toho bude pripravená aj Chill out zóna, kde sa môžu všetci stretnúť so svojimi priateľmi či známymi a relaxovať v príjemnom prostredí medzi hradobnými múrmi. Milovníci zážitkov v prírode budú mať aj tento rok možnosť stanovať priamo na hrade a stráviť tam celú noc.

Zúčastniť sa budú môcť len zaregistrovaní ľudia a skupiny, keďže počet návštevníkov je obmedzený. Všetci, ktorí vyplnia registráciu, dostanú e-mail s detailnými informáciami o programe. Návštevníci podujatia sa môžu zaregistrovať už teraz cez jednoduchý formulár:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-tg-sKhuuKaJ7Wk3olBQpf9Wt7hgAWgXh-1rewC6m9cYklA/viewform

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK