Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Do čela finančnej správy sa dnes postavila Daniela Klučková

Minister financií Eduard Heger dnes vymenoval za prezidentku finančnej správy Danielu Klučkovú po tom, čo z tejto funkcie odvolal Lenku Wittenbergerovú.

„Pani Klučková a jej tím, ktorých som vyslal na finančnú správu z ministerstva financií, sú skúsení odborníci. Majú odo mňa jasné inštrukcie. Finančná správa sa musí stať výkladnou skriňou v štátnej správe. Poctiví občania musia mať istotu, že robí maximum pre naplnenie štátnej pokladnice. Tí, ktorí riadne platia dane, musia cítiť, že štát ich má v úcte a dáva im to aj najavo v kvalite služieb a benefitov, “ povedal minister financií Eduard Heger.

Daniela Klučková bola do svojho vymenovania generálnou riaditeľkou Sekcie daňovej a colnej na Ministerstve financií SR. V minulosti pracovala ako riaditeľka Daňového úradu Bratislava I a vytvorila aj Daňový úrad pre vybrané daňové subjekty (dnes DÚ pre vybrané hospodárske subjekty), kde taktiež pôsobila ako jeho riaditeľka.

„Naším cieľom je identifikovať oblasti, ktoré by bolo potrebné zdokonaliť tak, aby sme na konci dňa mohli všetci skonštatovať, že skutočne smerujeme k finančnej správe 21. storočia. Finančná správa musí za každých okolností pomáhať klientom, plniacim si svoje povinnosti, a súčasne nekompromisne zasiahnuť proti akýmkoľvek prejavom nekalého správania sa v daňovej a colnej oblasti, “ povedala po svojom vymenovaní Daniela Klučková.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK