PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19038/majstrovstva_slovenska_v_pretlacani_rukou-_prvy_krat_v_presove-_v_oc_eperia.html

Majstrovstvá Slovenska v pretláčaní rukou, prvý krát v Prešove, v OC Epéria!

Kto si myslí, že pretláčanie rukou je krčmový šport, tak sa skutočne mýli! Už 15.augusta vám to dokážu tí najlepší armwrestleri, ktorých na Slovensku máme.

„Táto súťaž bude atraktívna tým, že je to prvý šampionát, ktorý sa bude konať v obchodnom centre. Bude to zaujímavé hlavne pre ľudí, ktorí by sa inak na takúto súťaž nedostali, možno aj prvý krát uvidia ako vyzerá také súťažne pretláčanie.“ Vysvetlil tréner klubu AWK prešov Gabriel Harčarik.
Úplnou novinkou bude príležitosť pre mládež do 15 rokov, ktorý si na tejto súťaži môžu prísť otestovať svoju silu a možno sa rozhodnú vstúpiť do klubu a možno neskôr aj reprezentovať Slovensko. Podmienkou je však platná lekárska prehliadka a súhlas od zákonného zástupcu. Je to pre nich skvelá možnosť fyzický aj psychický napredovať, vytvoriť si vzťah k športu, naučiť sa sebadisciplíne, dosahovať určité ciele a tým si vytvoriť pozitívny návyk. Ak chceme niečo dosiahnuť, musíme pre to aj niečo urobiť a práve to je tá najlepšia škola do života.

Prešovčania budú svedkami najzaujímavejších zápasov, najvyššej súťaže u nás na Slovensku. Práve v OC Epéria sa uskutočnia majstrovstva Slovenska v armwrestlingu. Na šampionáte sa predstavia aj domáci pretekári z klubu AWK Prešov. Preto príďte podporiť, povzbudiť našich, prípadne si sami zasúťažiť, ak si trúfate.

„Tejto súťaže sa môžu zúčastniť aj amatéri, podmienkou je však lekárska prehliadka. Rozhodli sme sa, že váženie súťažiacich bude prebiehať už deň vopred a to v piatok 14.augusta, aby sme urýchlili prezentáciu. V sobotu 15.augusta ráno bude krátka prezentácia, už len pre športovcov, ktorí sa nahlásili vopred a poslali kópie lekárskej prehliadky. Mojim cieľom je urobiť rýchlu prezentáciu a kvalitný šampionát.“ Dodal organizátor a tréner prešovských amrwrestlerov, Gabriel Harčarik

Príďte povzbudiť Prešovčanov už 15.augusta do OC Epéria a kto si trúfa zmerať sily s najlepšími nech sa páči, je vítaný.

 
21.7.2020 | Autor: Veronika Očipová | Šport | čítané: 1658 krát