PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/19039/presovski_poslanci_zmarili_rokovanie_mestskeho_zastupitelstva.html

Prešovskí poslanci zmarili rokovanie mestského zastupiteľstva

(PREŠOV, 21.7.2020) Zvolané 14. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov dnes bolo zrušené z dôvodu neúčasti väčšiny poslancov. Tí sa na začiatku zasadnutia neprezentovali a zvyšok poslaneckého zboru nemohol prerokovať ani jeden z pripravených bodov, vrátane riešenia havarijných stavov v meste Prešov a odškodnenia rodín z Mukačevskej ulice.

Prešovskí poslanci dnes mali schvaľovať finančné odškodnenie vo forme dotácie pre vlastníkov bytov na Mukačevskej ulici 3, 5, 11, 13, 15, 17 a tých vlastníkov bytov v bytových domoch na Mukačevskej 19, 21, 23 a 25, v ktorých bola spôsobená škoda pri výbuchu plynu v decembri minulého roka.

“Mali sme možnosť kúpiť 7 autobusov z Bratislavy za 42 tisíc eur, ktoré má v súčasnosti Dopravný podnik mesta Prešov iba zapožičané. Je to veľmi výhodná ponuka, o ktorú nechceme prísť nakoľko môžeme ušetriť viac ako 25 tisíc eur ročne na nájomnom za tieto vozidlá. Väčšina poslancov však na rokovaní chýbala, čím Prešovčanom ukázali ako im záleží na našom meste, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Prešovskí poslanci dnes mali rozhodovať aj o schválení financií v objeme 160 tisíc eur na opravy havarijných stavov v meste. 24 mestských poslancov z troch poslaneckých klubov sa však rokovania mestského zastupiteľstva nezúčastnilo, čím cielene zmarili celý priebeh zasadnutia. Išlo o členov týchto poslaneckých klubov:

1. Poslanecký klub OĽANO a nezávislí
2. Poslanecký klub SMER – SD, MOST-HÍD a nezávislí poslanci
3. Poslanecký klub Nezávislí kandidáti, SPOLU – občianska demokracia, ŠANCA

Vedenie mesta Prešov považuje prístup 24 poslancov za nezodpovedný, nakoľko ich povinnosťou je zúčastňovať sa na zasadnutiach mestských zastupiteľstiev, na ktorých rozhodujú o fungovaní mesta a jeho budúcnosti. Dnešným bojkotovaním rokovania vyslali znepokojivý signál všetkým obyvateľom mesta, ktorých záujmy reprezentujú ako ich volení zástupcovia.
Na neúspešnom rokovaní Mestského zastupiteľstva mesta Prešov dňa 21.7.2020 sa prezentovali poslanci Pavol Neupauer, František Oľha, Vladimír Feľbaba, Rudolf Dupkala, Rastislav Mochnacký, Renáta Fedorčíková a Zuzana Bednárová.

 
21.7.2020 | Pridal: Admin | Mesto Prešov | čítané: 1084 krát